Insider Event: Näin onnistut hinnoittelussa, antaa paljon eväitä myös yksinyrittäjille, lupaa Timo Toivanen

Timo Toivanen
Timo Toivanen

Vielä ehtii ilmoittautua joulukuun alun Insider Eventiin, jossa opetellaan hinnoittelemaan tuotteita ja palveluita paremmin. Tapahtuman puhuja Timo Toivanen muistuttaa, että usein asiantuntijayrityksissäkään ei osata hinnoitella kaikkea osaamista.

Kun yrityksessä on paljon eri kulueriä ja useita tuotteita, on ymmärrettävää, että hinnoittelu ei ole yksinkertaista.

Insider Eventiin puhumaan tuleva sparraaja ja oivalluttaja Timo Toivanen kuitenkin muistuttaa, että oikea hinnoittelu on hukassa myös monella asiantuntijalla, joka toimii yksinyrittäjänä.

– Asiantuntijat eivät välttämättä osaa huomioida, minkälaisen määrän työtä he ovat tehneet asiantuntijuuden kerryttämiseen. Valitettavan paljon näkee sellaista ajatusmallia, että hinnoittelussa huomioidaan pelkkä ajankäyttö palvelun tuottamiseen.

Toivanen kertoo, että monella asiantuntijalla on kuitenkin vuosien tai vuosikymmenten kokemus. Tästä asiantuntijuudesta täytyy uskaltaa pyytää hintaa.

Jos asiantuntija laskuttaa viisi vuotta samalla hinnalla, niin se on selkeä virhe.

Asiantuntijuus kertyy

Asiantuntijatyössä on myös tärkeää pitää yllä asiantuntemusta. Oli se sitten uusien teknologioiden opettelemista tai megatrendien tulkitsemista.

Myös tälle työlle pitää järjestää aikaa. Asiakashinnan pitää kattaa yrittäjyyden hallinnollisetkin osuudet, joista yksi osa on oman asiantuntijuuden ylläpitäminen.

Toivanen myös muistuttaa, että kokemusta kertyy myös erilaisten asiakkaiden ja projektien kanssa työskentelystä.

– Jos asiantuntija laskuttaa viisi tai kymmenen vuotta samalla hinnalla, niin se on selkeä virhe. Hän on varmasti kerryttänyt asiantuntijuutta paremmaksi ja silloin hintaa olisi pitänyt uskaltaa korottaa, koska oletettavasti palvelun laatukin on parantunut.

Apua monenlaisiin tilanteisiin

Insider Event: Näin onnistut hinnoittelussa -tapahtuma sopii niin monia tuotteita myyville pk-yrityksille kuin pienille asiantuntijayrityksille. Timo Toivanen aikoo 5. marraskuuta kertoa niin hinnoittelun sudenkuopista kuin mahdollisuuksistakin.

Erilaisia tilanteita hän aikoo avata mahdollisimman konkreettisien esimerkkien kautta, jotta kuulijat saisivat neuvoista mahdollisimman paljon irti.

Tapahtumaan on vielä jonkin verran lippuja jäljellä, joten toimi pian.

Näin ostat lipun

Vaasa Insider järjestää tapahtuman tukijoidensa avustuksella. Tukijoina ovat Vaasan Osuuspankki ja Ebita Talouspalvelut.

Tapahtuma järjestetään 5. joulukuuta kello 14.30-16.00 Wasa Innovation Centerissä. Lippu maksaa 154,70 euroa + alv, eli verojen kanssa 170,17 euroa.

Lähetämme laskun henkilökohtaiseen sähköpostiisi tai edustamallesi yritykselle/organisaatiolle. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse, peter.stolpe@vaasainsider.fi.

Tervetuloa mukaan!

 

LUE MYÖS:

Insider Event: Näin onnistut hinnoittelussa, järjestetään joulukuussa – Timo Toivanen opastaa onnistuneeseen hinnoitteluun

Vastaa