Insider Event: Näin onnistut hinnoittelussa, järjestetään joulukuussa – Timo Toivanen opastaa onnistuneeseen hinnoitteluun

Timo Toivanen
Timo Toivanen.

Hinnoittelu on yksi kannattavan liiketoiminnan kulmakivistä. Silti varsinkin pk-yrityksissä on puutteellista osaamista hinnoittelusta. Siksi Vaasa Insider järjestää 5. joulukuuta tapahtuman, jossa kouluttaja ja oivalluttaja Timo Toivanen kertoo, miten hinnoitellaan tuotteet ja palvelut oikein.

Timo Toivasella on 15 vuoden kokemus yritysten sparraajana, kouluttajana ja valmentajana. Hän törmää jatkuvasti siihen, että yrityksissä ei osata hinnoitella tuotteita tai palveluita.

– Varsinkin pk-yrityksissä panostetaan hinnoitteluun liian vähän. Hinnat on vähän ravisteltu hihasta, Toivanen kertoo.

Toivanen kertoo, että paremmalla ja aktiivisella hintojen tarkistamisella yritykset menestyisivät paremmin. Hän muistuttaa, että yritysten tavoite on saada toiminta kannattavaksi.

– Hinta on yksi keskeisimmistä kannattavuuteen vaikuttavista tekijöistä. Jokaisessa yrityksessä, joissa hinnoittelua tehdään aktiivisesti, lopputulos on lähes poikkeuksetta parempi.

Hinnoittelu ei ole aina helppoa

Toivanen tarkastelee usein yrityksiä talouden tunnuslukujen kautta. Siinä mielessä hinnoittelun pitäisi olla yksinkertaista. Katsotaan kaikki kulut ja päätetään sen pohjalta hinta.

Toivanen kuitenkin tiedostaa, että ihan näin yksinkertaista se ei ole. Suurimmalla osalla yrityksistä on monenlaisia myytäviä tuotteita ja palveluita.

– Ei ole yksinkertaista ymmärtää, että mitkä kulut liittyvät juuri tiettyyn tuotteeseen tai palveluun.

Silti Toivanen kehottaa pieniäkin yrityksiä miettimään kaikkia kustannuksia ja miten niitä voitaisiin huomoida asiakkaalta perittävissä hinnoissa.

– Pk-sektorilla lasketaan kustannuksia tuote- tai palvelukohtaisesti aivan liian vähän.

Tarkista hinnat säännöllisesti

Toivanen kertoo, että hinnat kannattaa tarkistaa aina, kun jotain merkittävää muutosta tapahtuu. Toivanen muistuttaa, että viime aikoina maailmassa on muuttunut moni asia muun muassa pandemian, kuluttajahintojen nousun ja korkeiden korkojen myötä.

– Näiden lisäksi voisin luetella vaikka mitä muuta, kuten tekoäly, lainsäädännön muutokset ja niin edelleen. Aina pitäisi miettiä, miten ne vaikuttavat liiketoimintaan ja sitä kautta hintoihin.

Toivanen kertoo, että aina hinnoittelun tarkistaminen ei tarkoita hintojen nostamista. Uuden teknologian käyttöönotto voi myös laskea kustannuksia merkittävästi, jolloin voi olla järkevää siirtää hyötyä myös asiakkaille.

Esityksessä esimerkkejä

Timo Toivanen puhuu hinnoittelusta 5. joulukuuta Wasa Innovation Centerissä. Toivanen kertoo, että hänellä on tapana käyttää esityksissään paljon käytännön esimerkkejä asioiden avaamiseksi.

Jo nyt Toivanen lupaa, että kertoo tapahtumassa rohkeasti ja avoimesti oman liiketoimintansa hintakehityksestä ja hinnoittelusta.

– Sitä kautta kuulijat saavat aidon esimerkin, miten aktiivinen hinnoittelu on hyödyntänyt minun liiketoimintaani ja itseäni omistajayrittäjänä.

Näin ostat lipun

Vaasa Insider järjestää tapahtuman tukijoidensa avustuksella. Tukijoina ovat Vaasan Osuuspankki ja Ebita Talouspalvelut.

Tapahtuma järjestetään 5. joulukuuta kello 14.30-16.00 Wasa Innovation Centerissä. Lippu maksaa 154,70 euroa + alv, eli verojen kanssa 170,17 euroa.

Lähetämme laskun henkilökohtaiseen sähköpostiisi tai edustamallesi yritykselle/organisaatiolle. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse, peter.stolpe@vaasainsider.fi.

Tervetuloa mukaan!

OP Vasa logo, ebita logo

LUE MYÖS:

Koodarit tekivät Solitassa enemmän kauppaa kuin myyjät – Petri Parvinen herätteli Insider Eventissä yleisöä katsomaan myyntityötä tuorein silmin

Vastaa