Fennia ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät tiivistävät yhteistyötään – Muutto saman katon alle Vaasassa

Magnus Sundell, Maija Aarnio, Miro Laitinen, Andreas Lindroos, Fennia, KÖF
Magnus Sundell, Maija Aarnio, Miro Laitinen, Andreas Lindroos.

Fennia ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät vahvistavat yhteistyötään entisestään. Yrittäjäjärjestö on muuttanut Fennian tiloihin Vaasan Kauppapuistikolla.

Fennialla ja yrittäjäliikkeellä on pitkä yhteinen historia. Kaikessa yrittämisessä ylä- ja alamäkiä ja vakuutukset ovat luonnollinen osa riskien minimointiin tähtäävää työtä.

– Fennia on yrittäjien perustama yhtiö. Meillä on yhteinen DNA ja ponnistelemme monella tavalla samojen asioiden eteen, tiivistää Andreas Lindroos, joka toimii Fennialla läntisen Suomen yritysasiakkuuksista vastaavana johtajana.

Seuraava askel pitkäaikaisessa yhteistyössä

Fennialla ja yrittäjäjärjestöillä on jo kauan ollut niin paikallista, alueellista kuin valtakunnallista yhteistyötä. Alueellisella tasolla tässä pitkässä ketjussa on jälleen otettu yksi askel eteenpäin. Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät (RPY) nimittäin on muuttanut Fennian tiloihin Vaasan Kauppapuistikolla.

– Toivotamme heidät lämpimästi tervetulleiksi. Meistä on luontevaa, että toimimme saman katon alla, Andreas Lindroos sanoo.

Magnus Sundell, Miro Laitinen, Andreas Lindroos, Maija Aarnio, Fennia, KÖF
Magnus Sundell, Miro Laitinen, Andreas Lindroos, Maija Aarnio.

”Odotettavissa paljon uusia ideoita”

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien aikaisempien toimitilojen omistaja on Vaasan Yrittäjät ja tilaa ollaan remontoimassa. Niinpä Fennian konttori toimii jatkossa työpaikkana myös RPY:n järjestösihteerille Ann-Christin Wikille, joka jo pitkään on hoitanut yrittäjien asioita yhdistyksessä.

Uuteen osoitteeseen muuttaa myös Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien aluepäällikkö Maija Aarnio. Aarnio on innoissaan entistä vahvemmasta yhteistyöstä ja toivoo Fennian olevan mukana yhä useammassa järjestön tapahtumassa.

– Odotettavissa on paljon uusia ideoita. Nyt kun voimme istahtaa saman kahvipöydän ääreen, on kommunikointi entistäkin helpompaa, Aarnio iloitsee.

Tavoitteena sujuvampi hankintamenettely

Maija Aarnio kertoo, että RPY:llä on juuri nyt monta rautaa tulessa. Yhdistys haluaa muun muassa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten osallistumista julkisiin hankintoihin. Aarnion mukaan hedelmällistä vuoropuhelua on käyty muun muassa Vaasan kaupungin ja hyvinvointialueen kanssa.

– Mieliala on myönteinen. Nyt halutaan keskustella ja tehdä töitä yhdessä, Aarnio sanoo.

Mieliala on myönteinen. Nyt halutaan keskustella ja tehdä töitä yhdessä.

Keskeisellä näköalapaikalla

Monissa yrittämiseen vaikuttavissa asioissa kattojärjestö Suomen Yrittäjät on se taho, joka vastaa suurista linjoista, kuten kansallisen tason vaikuttamistyöstä ja EU-vaaleista. Aluejärjestö Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät taas hoitaa alueellisen tason ja toimii jäsenten äänitorvena sekä ylös- että alaspäin. Paikallisyhdistykset, joita RPY:llä on seitsemän, muodostavat toiminnan perustan ja vastaavat paikallisesta työstä.

RPY on kaksikielinen aluejärjestö, jolla on noin 1500 jäsenyritystä. Yhdistyksen puheenjohtaja Magnus Sundell kertoo hallituksen tänä vuonna panostavan erityisesti jäsenkokemukseen. Yhdistys tekee ahkerasti töitä parantaakseen jäsenyyden tuomaa lisäarvoa entisestään, kehittääkseen verkostointiaan ja osallistaakseen jäseniään yhä aktiivisempaan toimintaan.

– Pitkällä aikavälillä tavoitteena on myös jäsenmäärän kasvattaminen, vaikka se onkin iso haaste yhä useamman yrittäjän jäädessä eläkkeelle, myydessä toimintansa tai lopettaessa kokonaan yrittäjänä toimimisen, Sundell sanoo.

Mallia Helsingistä

Fennian Vaasan myyntiryhmän päällikkö Miro Laitinen kertoo, että Helsingissä Fennia ja Suomen Yrittäjät ovat jo kauan toimineet samoissa tiloissa. Vuosien varrella kumppanukset ovat järjestäneet yhdessä erilaisia tapahtumia ja ovat esimerkiksi valtakunnallisten vuoden yrittäjäpalkintojen takana.

Organisaatiot ovat pitkään yhdessä edistäneet myös Suomen Yrittäjien jäsenhankintaa. Osana tätä työtä Fennia tarjoaa yrittäjäjäsenille etuja ja alennuksia, joiden ansiosta yrittäjäjärjestön jäsenmaksu saattaa maksaa itsensä takaisin pelkästään sillä, että ottaa yhden ainoan vakuutuksen.
LUE MYÖS:

Fennia panostaa palvelujen saatavuuteen – Ovet avoinna neljänä päivänä viikossa ilman ajanvarausta

Vastaa