Vaasan Osuuspankin viime vuosi kaikkien aikojen paras

Ulf Nylund Vasa Andelsbank Vaasa OP
Ulf Nylund.

Vaasan Osuuspankki yli kaksinkertaisti tuloksensa viime vuonna toissavuoteen verrattuna. ”Tulos on erinomainen. Tämä on jonkinlainen kerran elämässä -juttu”, sanoo toimitusjohtaja Ulf Nylund.

Vaasan Osuuspankki teki viime vuonna 19,4 miljoonan euron liikevoiton. Toissavuoteen verrattuna kasvua oli 10,9 miljoonaa euroa eli reilut 128 prosenttia.

– Voimakas kasvu johtuu suureksi osaksi korkojen kasvusta samalla kun henkilöstömme on tehnyt loistavaa työtä, kertoo Vaasan Osuuspankin toimitusjohtaja Ulf Nylund.

Voimakas kasvu johtuu suureksi osaksi korkojen kasvusta samalla kun henkilöstömme on tehnyt loistavaa työtä.

Korsnäsin Osuuspankki sai uuden kodin

Osa myönteisestä kehityksestä selittyy myös sillä, että Korsnäsin Osuuspankista tuli viime vuonna osa Vaasan Osuuspankkia. Tosin ilman sulautumistakin pankin tulos kasvoi reilusti.

Vaasan Osuuspankin konttoreissa työskentelee tällä hetkellä noin 90 henkilöä kahdeksalla eri paikkakunnalla. Pankki jatkaa kasvuaan ja pelkästään lähiaikoina henkilökuntaa on vahvistettu 2-3 uudella työntekijällä.

OP Ryhmän huippu jo saavutettu

Viime vuosi oli OP Ryhmälle kaiken kaikkiaan menestyksekäs. Ulf Nylund arvioi kuitenkin, että kokonaisuudessaan ryhmän huippu saavutettiin jo lokakuun lopussa, minkä jälkeen kehitys hieman hidastui.

– Omassa vahvassa tuloskasvussamme kyse oli monella tapaa ainutkertaisesta tapauksesta, Nylund sanoo.

Asiaan kuuluu myös, että Vaasan Osuuspankissa asuntolainojen ja yritysluottojen kysyntä väheni viime vuonna 20-25 prosenttia.

– On selkeästi havaittavissa, että ajat ovat tiukemmat niin yksityishenkilöillä kuin yrityksillä, Nylund jatkaa.

Ulf Nylundin mukaan pankin tämänvuotinen ennuste näyttää ”ihan hyvältä”, mutta paljon riippuu siitä, millaisiksi korot ja asiakkaiden tilanteet kehittyvät. Rakennusalalla menee huonommin kuin mitä odotettiin ja inflaatio jatkaa talouden nakertamista, vaikkakin hieman kohtuullisemmalla tasolla.

– Epävarmuus tulevasta on tällä hetkellä suurempi kuin vuosi sitten, Nylund sanoo.

Omistaja-asiakkaat ja yhteiskunta voittajia

Ulf Nylund, Vasa Andelsbank
Ulf Nylund.

Kun Vaasan Osuuspankilla menee hyvin, menestyksestä hyötyvät niin omistaja-asiakkaat kuin koko yhteiskunta. Jo vuoden 2023 kynnyksellä pankki teki päätöksen tukea omistaja-asiakkaitaan 30 prosentin lisäbonuksella. Tänä vuonna tuo luku nousee peräti 40 prosenttiin.

Muita omistaja-asiakkaiden etuja ovat maksuton arvo-osuustilin avaaminen, maksuton osakesäilytys sekä mahdollisuus sijoittaa tuotto-osuuksiin.

– Lisäksi omistaja-asiakkaille tarjotaan tänäkin vuonna pakettia, joka sisältää maksuttomat päivittäispankkipalvelut, kuten verkkopankin käytön ja kortin, Ulf Nylund kertoo.

Viime vuonna Vaasan Osuuspankki tuki useita yhdistyksiä urheilun ja kulttuurin saralla yhteensä noin 100 000 eurolla. Lisäksi pankki jakoi tukea muihin hyvää tekeviin tarkoituksiin 60 000 euron arvosta.

LUE MYÖS:

Vihreää valoa fuusiolle – Korsnäsin Osuuspankki ja Vaasan Osuuspankki yhdistyvät syksyllä

Vastaa