Koivulahden Säästöpankista saa nyt energialainaa ilman pankin marginaalia – ”Tämä on meidän tapa auttaa asiakkaita”

Koivulahden Säästöpankin katolla aurinkopaneelien välissä Angelina Mattbäck ja Matias Viitala
Angelina Mattbäck ja Matias Viitala Koivulahden Säästöpankin katolla aurinkopaneelien välissä

Säästöpankit tarjoavat nyt kotitalouksille energiaremonttiin lainaa ilman pankin marginaalia. Tämä ei ole ainut etu, jonka yksityiset voivat saada energiaremontteihin, kertovat Koivulahden Säästöpankin asiantuntijat.

Kiinnostus energiaremontteihin on kasvanut jo useiden vuosien ajan. Valtio on myös tukenut yksityistalouksia esimerkiksi öljylämmityksen vaihdossa.

Nyt myös Säästöpankki haluaa kannustaa yksityisiä energiaremontteihin. Säästöpankilla on käynnissä reilun kuukauden ajan kampanja, jonka aikana energialainoja myönnetään ilman pankin marginaalia.

– Pankin strategiana on olla asiakkaan tukena taloudellisesti ja tähän kuuluvat myös energia-asiat, kertoo Koivulahden Säästöpankin säästöpankkiiri Matias Viitala.

Lainakampanja on Viitalan mielestä osa Säästöpankin kehitystä. Säästöpankki on lisännyt vuosien varrella sellaisia sijoituksia, jotka edistävät vihreää siirtymää. Koivulahden konttorin katolle puolestaan asennettiin muutama vuosi sitten kymmeniä aurinkopaneeleita.

– Tämä lainakampanja on meidän tapa auttaa asiakkaita laskemaan hiilidioksidipäästöjä ja elinkustannuksia.

Ensimmäiseen tapaamiseen ei tarvitse olla kaikkia tietoja selville.

Muutakin tukea tarjolla

Energiaremontti on laaja käsite, joka pitää sisällään esimerkiksi aurinkopaneelien asennuksen, öljylämmitysjärjestelmän vaihdon, ovien ja ikkunoiden vaihtamisen tiiviimpiin sekä kokonaisvaltaisemman eristyksen lisäämisen.

Viitala kertoo, että erityisesti öljylämmitysjärjestelmän vaihtoon löytyy tukivaihtoehtoja.

– Jos vaihtaa öljystä tai maakaasusta maalämpöön, voi saada valtiolta 4 000 euroa tukea. Jos vaihtaa öljystä puulämmitteiseen järjestelmään, tukea voi saada 2 500 euroa.

Öljylämmityksestä luopuva voi myös saada korotettua kotitalousvähennystä asennuskustannuksista.

Kotitaloudet voivat vaihtoehtoisesti hakea ARA-avustusta energiaremontteihin. Siihen avustukseen voi olla oikeutettu, jos remontin myötä kiinteistön energiatehokkuusluokka paranee ja remonttiin ei käytetä muuta julkista tukea. Tällaiseksi julkiseksi tueksi lasketaan myös kotitalousvähennys.

Kampanja houkuttelee asiakkaita

Säästöpankin kampanjatarjous koskee 10 000 – 30 000 euron energiaremonttilainaa. Viitala arvioi, että pelkästään aurinkopaneelien asentaminen voi jäädä hieman alle 10 000 euron.

Toisaalta samalla voi myös asentaa vaikka sähköauton latauspisteen ja automatiikkaa, joka optimoi sähkönkulutusta.

Säästöpankin kampanja on suunnattu asiakkaille, joilla on asuntolaina Säästöpankissa. Tosin säästöpankkiiri Angelina Mattbäck muistuttaa, että jos haluaa toisen pankin asiakkaana hyödyntää tarjouksen, voi vaihtaa asuntolainan Säästöpankkiin.

Asiantuntemusta toimenpiteisiin

Matias Viitala, Angelina Mattbäck
Matias Viitala, Angelina Mattbäck

Matias Viitala kertoo, että usein energiaremonttilainaa hakevat ovat jo miettineet tarvittavan remonttien yksityiskohtia pitkälle. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla.

– Ensimmäiseen tapaamiseen ei tarvitse olla kaikkia tietoja selville. Voimme vaihtaa ajatuksia ja miettiä taloutta yhdessä.

Mattbäck kertoo, että heidän tehtävänään on löytää yhdessä asiakkaan kanssa parhaat ratkaisut kulloiseenkin taloon ja tilanteeseen.

Viitala muistuttaa, että säästöpankkiirit ovat nähneet monenlaisia energiaremontteja.

– Sillä kokemuksella voimme kertoa, millaiset ratkaisut ovat toimineet muille asiakkaille ja millaisessa hintaluokassa remonttien hinnat liikkuvat.

Nostaa talon arvoa

Asunnon vaihtajat ovat olleet viime talvesta lähtien normaalia varovaisempia. Angelina Mattbäck kertoo, että nyt asunnon vaihtajilla olisi hyvä mahdollisuus hyödyntää energialaina.

– Energiaremontti voi nostaa talon arvoa.

Erityisesti jos omakotitalon ajattelee myyvänsä vasta muutaman vuoden päästä, nyt on hyvä mahdollisuus tehdä energiaremontti. Silloin ehtii nauttia esimerkiksi halvemmista sähkölaskuista muutaman vuoden ja samalla talon arvo voi olla parin vuoden päästä selvästi nykyistä korkeampi.

– Kannattaa muistaa, että energiaremontti ei ole vain kustannus, vaan investointi tulevaan.

 

LUE MYÖS:

Kvevlax Sparbank växer – Fjolåret blev rekordår

Vastaa