2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Bock’s sijoittaa tulevaisuuteen, TeeSe Botnia aloittaa yt-neuvottelut ja Vähänkyrön viljelymaat vuokralle

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Tukipalveluita Vaasan kaupungille ja Vaasan sairaanhoitopiirille tuottava TeeSe Botnia aloittaa yt-neuvottelut. YLE Pohjanmaan mukaan neuvottelut voivat johtaa lomautuksiin.

Vaasan kaupungin omistamia viljelysmaita on mahdollista vuokrata Vähänkyrön alueelta vuosiksi 2020-2024. Kohteita voi hakea kirjallisella tarjouslomakkeella 10.4. saakka.

Bock’s Corner Brewery uskoo tulevaisuuteen ja satsaa uuden varaston rakentamiseen, kertoo Vaasa Insider. Kun kriisi on ohi, suunnitelmissa on tuottaa myös alkoholitonta olutta.

Sture Udd.

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt on tehnyt poikkeusjärjestelyjä yksityisten vuokralaistensa vuokranmaksuun. Suomen Yrittäjien mukaan vuokria ei tarvitse maksaa huhti- ja toukokuussa.

Ihmiset & yrittäjyys

Ravintoloita ei voida vielä määrätä kiinni tänä viikonloppuna. Vaasalaiset yrittäjät etsivät noutoannoksista ja kotiinkuljetuksista keinoja päästä pahimman yli, kertoo Ilkka-Pohjalainen.

Vaasan ruoka-apuyhdistys jatkaa vähävaraisille tarkoitettua ruokajakelua. Ruuan jakelu on keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 14 sekä Kauppapuistikolla vanhan Steinerkoulun tiloissa että Ristinummella Ristikan nuorisotilassa.

Molpessa sijaitseva perheyritys Polkuped juhlii kymmenvuotista toimintaansa myyntiennätyksellä. Pyöriä myytiin valtavasti, kun sesonki sai alkunsa viime viikonloppuna, kertoo Vaasa Insider.

Thomas Ramstedt.

Politiikka & maailma

Suomen hallitus eristää Uudenmaan muusta Suomesta, koska tehohoidon kapasiteetin pelätään loppuvan muualta Suomesta, uutisoi YLE. Rajauksen on määrä tulla voimaan tämän viikon perjantaina.

Ulkomailla olleista suomalaisista valtaosa jo palannut Suomeen. Ulkoministeriön mukaan maailmalla vielä ainakin 40 000 suomalaista, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

YK on julkistanut kahden miljardin dollarin humanitaarisen avun suunnitelman koronan voittamiseksi. Ilkka-Pohjalaisen mukaan tavoitteena on toimittaa tarvittavia laboratoriotarvikkeita virustartuntojen testaamiseksi ja lääketarvikkeita ihmisten hoitamiseen.

Vastaa