Rekordhelg för Polkuped – Korsnäsföretaget har aldrig sålt så många cyklar under en helg men lagret sinar

Thomas Ramstedt.

Polkuped firar 10-årsjubileum med ett försäljningsrekord. Tillgången på balanscyklar i sommar är osäker.

Familjeföretaget Polkuped i Molpe har byggt ut sin företagslokal, som finns i anslutning till familjehemmet. Den ursprungliga tanken var att bygga ut för att bättre kunna ta emot kunder, inte minst inför ett planerat 10-årsjubileum.

– Den tanken har ändrats men det är ändå bra med extra utrymme, det behövs, säger företagaren Thomas Ramstedt.

Tanken har ändrats men det är ändå bra med extra utrymme.

Polkupeds beställningar kommer främst via nätet och skickas sedan ut med posten, så kundbesök på plats är inte enda möjligheten.

Försäljningsrekord i osäkra tider

Polkupeds huvudsäsong har just dragit igång. Starten var till och med så bra att bolaget slog deras eget försäljningsrekord under den senaste helgen.

– Vi har aldrig sålt så mycket på en helg som nu, säger Thomas Ramstedt.

Många osäkerhetsfaktorer finns ändå i luften. Det här gäller inte minst för produktionen av balanscyklar, en av Polkupeds huvudprodukter. Balanscyklar är cyklar utan pedaler, sparkcyklar, som används för att utveckla barns koordination och motorik.

Fabriken som gör balanscyklar av märket Puky kommer snart att ta en planerad paus på sex veckor. Pausen beror förstås på coronarisken men också på grund av att de har problem med att få tag i vissa komponenter.

Leveransen av stor beställning avgör sommaren

Polkuped har gjort en stor beställning av balanscyklar inför säsongen, inför det planerade fabriksstoppet. Får Korsnäsföretaget cyklarna kommer de sannolikt att räcka till alla intresserade men får de inte leveransen tar cyklarna i lagret slut. Som bäst ser det mörkt ut med beställningen, så risken att lagret tar slut är överhängande.

Osäkerhetsfaktorer finns också kring Polkupeds kajakverksamhet, med kurser och uthyrning, som påverkas av hur myndigheternas begränsningar utvecklas.

LÄS OCKSÅ:

Molpe- och Polkuped-företagare: “Man lär sig på vägen”

Lämna ett svar