LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat: ”Matkavakuutus ja asianmukaisesti varustettu auto luovat hyvät edellytykset turvalliseen lomaan”

Simon Backlund, Fanny Fagerström, Matilda Hassel, LokalTapiola Österbotten
Simon Backlund, Fanny Fagerström, Matilda Hassel.

Turvallisempi Pohjanmaa

Matkavakuutusta suositellaan lähes kaikille, jotka suunnittelevat kesämatkaa yli 50 kilometrin päähän kotoaan. Jos matkaan lähdetään omalla autolla, kannattaa myös auto ja sen turvavarusteet tarkistaa ennen matkan alkua.

LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijoilta kysytään usein, kenen oikein kannattaa ottaa matkavakuutus. Melkein kaikkien, kuuluu vastaus, sillä kyseessä on varsin monipuolinen ja edullinen vakuutus.

– Matkavakuutusta suositellaan lähes kaikille, jotka suunnittelevat matkaa yli 50 kilometrin päähän kotoaan, sanoo henkilöasiakaspuolen palvelupäällikkö Fanny Fagerström.

Poikkeuksen muodostavat mm. alle 18-vuotiaat lapset ja lapsenlapset, joiden vakuutusturva useimmiten sisältyy mukana matkustavan vanhemman tai isovanhemman matkavakuutukseen.

Tapaturman ja sairauden varalta

Matkavakuutusta tarvitaan esimerkiksi tapaturman sattuessa tai jos vakuutettu sairastuu ja tarvitsee lääkärin hoitoa. Vakuutuksesta voi olla hyötyä jopa jo ennen matkaa, sillä siihen sisältyy usein peruuntumisturva.

– Jotta peruuntumisturva olisi voimassa, tulee vakuutuksen olla otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista, Fanny Fagerström täsmentää.

Viime tingassa liikkeellä olevien on hyvä tietää, että LähiTapiolan matkavakuutukset voi hankkia helposti myös verkosta.

Matilda Hassel, Simon Backlund, Fanny Fagerström, Lähitapiola Pohjanmaa
Matilda Hassel, Simon Backlund, Fanny Fagerström.

Apua saatavilla

Vakuutusyhtiöstä kysellään paljon myös sitä, miten matkalla tulee toimia tapaturman sattuessa tai jos sairastuu. Jos kyseessä on ulkomaanmatka, kannattaa aina ensin soittaa vakuutusyhtiön hätäpalvelunumeroon +358 8000 453. Numero palvelee vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä. Kotimaassa taas voi ottaa yhteyttä suoraan vakuutusyhtiön yhteistyökumppanina toimivaan lääkäriasemaan ja hakea hoidosta korvausta LähiTapiolan verkkopalvelun kautta.

– Hätäpalvelunumerosta saa kuitenkin aina neuvoja ja apua äkillisissä tilanteissa siitä riippumatta, ollaanko kotimaassa vai ulkomailla, Fagerström lisää.

Ajoneuvokorvauksen palvelupäällikkö Simon Backlund kertoo, että samaan hätäpalvelunumeroon voi soittaa myös silloin, jos oma auto jättää tien varteen tai jos on osallisena liikenneonnettomuudessa.

– Autovakuutus ja matkavakuutus täydentävät toisiaan, Backlund sanoo.

Autovakuutus ja matkavakuutus täydentävät toisiaan.

Valmistautuminen kannattaa

Ennen pidempää automatkaa kannattaa aina tarkistaa, että auto on huollettu ja hyvässä kunnossa, Simon Backlund vinkkaa.

– Kesällä myös huoltamoilla vietetään lomia, joten jos jotain sattuu, voi korjaukseen pääsy kestää normaalia kauemmin, hän muistuttaa.

Simon Backlund ja markkinointikoordinaattori Matilda Hassel suosittelevat myös käymään läpi auton turvavarusteet ennen matkaa. Autosta tulisi löytyä ainakin ensiapulaukku, heijastinliivi, varoituskolmio sekä autokäyttöön sopiva puhelimen laturi ja varavirtalähde.

– Sitten ei tarvitsekaan muuta kuin rentoutua, nauttia matkasta ja pysähtyä välillä ihailemaan maisemia, Hassel sanoo.

LUE MYÖS:

LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat: ”Oikeanlainen varautuminen lisää turvallisuutta mökillä ja veneessä”

Vastaa