LähiTapiola Pohjanmaa antaa 50 000 euron joululahjan – Rahat käytetään alueen lasten henkisen hyvinvoinnin tukemiseen

Piia Hägen, Anne Salovaara-Kero, Joel Sunabacka, Mieli, Lokaltapiola Österbotten
Piia Hägen, Anne Salovaara-Kero, Joel Sunabacka.

MIELI Pohjanmaan mielenterveys r.y. saa LähiTapiola Pohjanmaalta lahjoituksen. Uusi lahjoitus mahdollistaa muun muassa uuden henkilöresurssin palkkaamisen.

LähiTapiola Pohjanmaa on jo pidemmän aikaan tehnyt yhteistyötä MIELI Pohjanmaan mielenterveys ry:n kanssa. Molemmat organisaatiot tekevät paljon ennaltaehkäisevää työtä ja jakavat samoja arvoja. Heidän yhteistyönsä nousee nyt seuraavalle tasolle, kun elämänturvayhtiö tekee uuden lahjoituksen yhdistykselle.

– Tämä on meidän tapamme antaa takaisin yhteiskunnalle, meillä on ollut hyvä vuosi ja voimme täten antaa suuremman joululahjan, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Joel Sunabacka.

Uusi henkilöresurssi

50 000 euron lahjoitus on jo mahdollistanut sen, että yhdistys on kyennyt palkkaamaan uuden henkilöresurssin tukemaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Piia Hägen, joka on valittu tähän tärkeään tehtävään, kertoo jo päässeensä aloittamaan ja että tekemistä on paljon.

Sen lisäksi, että Piia Hägen tekee töitä lasten ja nuorten parissa, hän myös kouluttaa muita, jotka tekevät töitä heidän kanssaan. Tarkoituksena on, että lopulta niin moni kuin mahdollista saisi apua. Suuri tarve kentällä näkyy käytännössä ja selvitykset sekä raportit antavat vahvistuksen.

Perustuu tutkimukseen

MIELI Pohjanmaan mielenterveys ry:n johtaja Anne Salovaara-Kero kiittää yhdistyksen puolesta lämpimästi lahjoituksesta. Anne Salovaara-Kero mainitsee, että Piia Hägenin tehtäviin kuuluu muun muassa jalkauttaa malleja, joita yhdistys on ollut mukana kehittämässä yhdessä tutkijoiden kanssa.

Pitkä projekti Jyväskylän yliopiston kanssa johti esimerkiksi digitaaliseen peliin nimeltä Magis, joka nyt tulee hyödyksi. Pelin tarkoituksena on auttaa lapsia ja nuoria käsittelemään tunteita. Peliin kuuluu harjoitteita, joita voidaan tehdä koululuokassa, niin, että koko luokka voi osallistua keskusteluihin.

– Piia toimii henkilöresurssina pohjalaisissa kouluissa, jotta menetelmät voivat saada jalansijaa ja ne otetaan käyttöön, sanoo Anne Salovaara-Kero.

Uusi lahjoitus vapauttaa lisäksi resursseja, joilla mahdollistetaan myös tukiryhmiä, perhe- ja vanhempaintukea. Lahjoitus avaa myös mahdollisuuden tarjota maksuttomia vanhempainiltoja sekä suomeksi että ruotsiksi.

Urheilu seuraava askel

Tulevana vuonna yhteistyö LähiTapiola Pohjanmaan ja MIELI Pohjanmaan mielenterveys ry:n välillä tulee kehittymään entisestään. Yhdistyksen kattojärjestö MIELI ry nimittäin tarjoaa 30 minuuttia pitkän nettikurssin, jota nyt voidaan jakaa suurelle ryhmälle.

Kurssi, joka tarjoaa työkaluja lasten ja nuorten mielenterveyden parissa työskentelemiseen, on suunniteltu sopivaksi esimerkiksi valmentajille, joukkueenjohtajille ja muille urheilun parissa toimiville.

LähiTapiola Pohjanmaa on taas luvannut lahjoittaa rahaa suoraan kaikille joukkueille Pohjanmaalla, jossa avainhenkilöt suorittavat nettikurssin. Seurat voivat edelleen jatkossa hakea tukea elämänturvayhtiön tavallisista kanavista, kun taas tämä haku on suunnattu joukkueille. Lisätietoa käytännönasioista on luvattu kertoa hieman myöhemmin.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Joel Sunabacka kertoo, että uusi yhteistyö mahdollistaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Valmentajat saavat työkaluja lasten ja nuorten mielenterveyteen liittyvien haasteiden käsittelemiseen samalla kun urheilevien lapsiperheiden kustannuksia ehkä voidaan hieman alentaa.

– Joukkueenjohtajista ei tule mielenterveyden asiantuntijoita koulutuksen avulla, mutta he saavat parempaa ymmärrystä ja kurssista tulee portti ja sen kautta saa tietoa mihin voi kääntyä ongelmatilanteissa, kertoo LähiTapiola Pohjanmaan vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Lauri Laaksonen.

LUE MYÖS:

LähiTapiolan asiantuntijat: ”Rahastosäästäminen lahjana voi olla rahaa arvokkaampi”

Vastaa