LMI:n prosessit auttavat johtajan seuraavalle tasolle – ELY-keskuksen tuensaantimahdollisuus auttaa kehittymisessä

Susanne Liimatainen.

Selkeys, rohkeus ja askeleen edellä oleminen ovat hyvän johtajan ominaisuuksia. LMI Finlandin Susanne Liimatainen sanoo, että LMI:n ohjelmakokonaisuus kehittää juuri näitä sekä myös muita hyvän johtajan ominaisuuksia.

LMI Finland tarjoaa konseptin kehittymishaluisille johtajille ja yrityksille. Konsepti sopii hyvin esimerkiksi kiireisille johtajille, jotka hakevat kasvua.

– Jos haluat parantaa tulosta, sinun täytyy tehdä jotain eri lailla kuin aikaisemmin, sanoo Susanne Liimatainen, johdon kehittäjä ja yrittäjä.

Kaikki haluavat eteenpäin

Susanne Liimatainen on varma siitä, että kaikki haluavat kehittyä sekä yksityiselämässä että työssä. Toisille riittävät pienet kehitysaskeleet, kun taas toiset haluavat ottaa suurempia loikkia.

Kehittymiseen ei valitettavasti ole olemassa mitään pikakorjaussarjaa. Joku yksittäinen luento voi johtaa ahaa-elämykseen ja antaa inspiraatiota, mutta kestävien tulosten saaminen vaatii pitkäjänteistä työskentelyä.

Liimatainen käyttää kehittämisen työkaluna LMI:n konseptia ja työskentelee yhden henkilön ja yhden ohjelmakokonaisuuden kanssa usein puolesta vuodesta vuoteen.

LMI:n ohjelmakokonaisuudet ovat:

  • Strateginen johtaminen
  • Motivoiva johtaminen
  • Henkilökohtainen johtaminen
  • Henkilökohtainen tuottavuus ja tiimin kehittäminen

LMI:n neljä ohjelmakokonaisuutta käsittelevät eri tavoin aiheita, joiden avulla voi tulla paremmaksi itsensä ja muiden johtajaksi.

– Me olemme kaikki johtajia omassa elämässämme, Susanna Liimatainen sanoo.

LMI:n konseptissa on merkittävää esimerkiksi se, että kehittämisohjelmilla on selkeä alku ja loppu. Ehkä kaikkein tärkeintä on, että matkan varrelle on asetettu välitavoitteita ja tapoja mitata omaa etenemistään.

LMI:n konsepti tarjoaa yksilöllisen, tulosorientoituneen ja osallistavan prosessin. Prosessin kehittämistyöllä on selkeä rakenne ja se antaa mahdollisuuden oppimiseen sekä ohjelman läpiviemiseen omassa tahdissa ja omalla työpaikalla.

Pohjakoulutuksena rakennusinsinöörin tutkinto

Susanne Liimataisen juuret ovat rakennusteollisuudessa. Hän työskenteli 20 vuotta esimiehenä ja päällikkönä sekä suurissa että pienissä rakennusalan yrityksissä ja toimi myös rakennusalan yrityksen osaomistajana.

Susanne Liimatainen.

Yrittäjyys sujui hyvin, vähän liiankin hyvin. Yritys kasvoi nopeasti ja vei yhä enemmän aikaa perhe-elämältä.

Pienten lasten äitinä Liimatainen päätti myydä osuutensa yrityksestä. Sen jälkeen hän oli hetken kotona, kävi erilaisissa koulutuksissa ja mietti, mitä hän haluaa elämältään.

Psykologiasta kiinnostunut Liimatainen sattui näkemään LMI:n ilmoituksen, jossa yhtiö haki johtamisen kehittäjää Vaasan seudulle.

– Soitin LMI:lle viimeisenä hakupäivänä ja kysyin, kiinnostaisiko heitä ottaa töihin insinööri. He vastasivat, että kyllä kiinnostaa, ja että LMI:llä työskentelee jo useita insinöörejä, Liimatainen kertoo ja sanoo olevansa samalla tiellä edelleen.

Voit muuttaa enemmän kuin uskotkaan

Liimataisen mukaan monet kokevat, ettei heillä ole vaikuttamismahdollisuuksia työssään. Yleisesti uskotaan, että työpaikalla monet asiat ovat enemmän tai vähemmän lukkoon lyötyjä ylimmän johdon, esimiesten taholta tai joidenkin olosuhteiden johdosta.

Tunne siitä, ettei voi vaikuttaa omaan työhönsä saa ihmisen voimaan huonosti työpaikalla.

– Meillä on kuitenkin yleensä paljon paremmat mahdollisuudet vaikuttaa työhömme kuin mitä uskomme, Liimatainen sanoo.

– On hyvä kysyä välillä itseltään, mitä haluaisit muuttaa, jos sinulla olisi mahdollisuus siihen, hän jatkaa.

Mitä haluaisit muuttaa?

Yritysesimerkkinä Movaco

Yritykset voivat saada ELY-keskuksen tukea ulkopuolisen asiantuntijan, ELY-keskuksen hyväksymän konsultin palkkaamiseen.

ELY:n tuen avulla Susanne Liimatainen on auttanut monia yrityksiä. Yksi niistä on Movaco, jota Liimatainen on konsultoinut sekä ELY:n tuella että ilman sitä.

Outi Barysheva.

Movacon asiakkuuspäällikkö Outi Barysheva käy parhaillaan henkilökohtaisen johtamisen valmennuskokonaisuutta. Hän kehuu koulutusta lämpimästi.

– Valmennus on antanut minulle paljon, monia työkaluja oman työni kehittämiseen, Barysheva sanoo.

– Tämä valmennus yhdessä sisäisen koulutuksen kanssa on antanut minulle hyvät lähtökohdat työni tekemiseen, jatkaa noin vuoden ajan Movacolla työskennellyt Barysheva.

Susanne Liimatainen aloitti tiiviin yhteistyön ELY-keskuksen kanssa noin puolitoista vuotta sitten. Hän on ollut positiivisesti yllättynyt yhteistyön sujuvuudesta ja helppoudesta.

– Etenkin täällä Vaasassa ELY:llä on huippujengi, Liimatainen kehuu.

Globaali ja lokaali LMI

LMI on suuri johtamisen kehittämisorganisaatio, joka toimii 80 maassa. Suomessa LMI:llä työskentelee 19 henkilöä 13 paikkakunnalla. LMI on sateenvarjo-organisaatio, franchising, joka tarjoaa paikallisen yrittäjän käyttöön tavaramerkkinsä ja konseptinsa.

LMI:n työtä Suomessa tekevät ovat itse yrittäjiä, jotka tekevät työtä yhteisen LMI Finland -tavaramerkin alla. Susanne Liimatainen on LMI Finlandin maajohtaja ja yrittäjä yhtiöiden LMI Finland Oy Ab ja Consanne Ab Oy takana.

LUE MYÖS:

Näin ELY-keskus auttaa – Tarjolla tukea helpottamaan esimerkiksi markkinointia ja digitalisointia

Vastaa