Elos team förstärks i Österbotten – ”Elos mission är att skapa livslång trygghet till våra kunder”

Anne Väisänen, Juha-Pekka Ketola.
Anne Väisänen, Juha-Pekka Ketola.

Ett par nyrekryteringar stärker Elos redan starka österbottniska närvaro. Mental hälsa och välmående på jobbet är frågor som nu just intresserar kundföretagen.

Elo har sedan tidigare en stark lokalkännedom och marknadsposition i de österbottniska landskapen. Under det senaste halvåret har det finländska arbetspensionsbolaget gjort ett par nyrekryteringar lokalt och flyttat fram sina positioner ytterligare.

– Elo som företag har ett gott rykte och är också en bra arbetsgivare, säger Anne Väisänen, som nu har hunnit arbeta sex månader för företaget.

Ny kontaktchef

Anne Väisänen arbetar som kontaktchef för Elo. I sin nya roll tar hon hand om lokala och regionala företagskunder, på ett område som motsvarar gamla Vasa län.

– I mitt jobb ingår också att hjälpa företagen med ledning av arbetsförmåga, säger Anne Väisänen.

Det tvådelade uppdraget passar bra för Väisänen, som har en bakgrund och arbetserfarenhet från både försäkringsbranschen och HR-uppdrag.

Tidigare ishockeyproffs förstärker kedjan

Anne Väisänen, Juha-Pekka Ketola, Elo, Vaasa
Anne Väisänen, Juha-Pekka Ketola.

Nyast i Elos team i Österbotten är Juha-Pekka Ketola. Ketola började sitt nya jobb som kontaktdirektör för en dryg månad sedan. På Elo jobbar han med stora företagskunder och med hela Finland som arbetsfält.

– På Elo är jag ny i min roll men jag har känt företaget länge och alltid sett det som en av de bästa arbetsgivarna i branschen, säger Juha-Pekka Ketola.

Juha-Pekka Ketola är bekant för många på grund av sin tidigare ishockey-karriär på proffsnivå. I försäkringsbranschen har han också hunnit bygga upp både kunskap och anseende. I bagaget finns till exempel flera års erfarenhet som försäkringsmäklare.

Pensionsfrågor och arbetsförmåga intresserar

Anne Väisänen berättar att många enskilda kunder frågar om sina egna pensionsåldrar och -nivåer. Företagen som helhet är mycket intresserade av olika sätt att stärka arbetsförmåga och ingripa tidigt när det handlar om till exempel mentala utmaningar.

– Elos mission, alltså varför vi finns, är att skapa livslång trygghet till våra kunder, säger Anne Väisänen.

Elos mission är att skapa livslång trygghet till våra kunder.

Förvaltar pensioner

I Elos viktiga uppdrag ingår att se till att kunderna får den pension de tjänat in, både nu och i framtiden. Som bäst förvaltar företaget en placeringsförmögenhet på hela 30 miljarder euro.

Ungefär en fjärdedel av investeringarna hittas i Finland. Bolaget räknas som en av Finlands största fastighetsplacerare.

Jobbar nära samarbetspartners

Elo föddes 2014 när Pensions-Fennia fusionerades med LokalTapiola Pensionsbolag. Elos strategi är sedan starten att jobba nära sina samarbetspartners, Fennia och LokalTapiola. Samarbetet är så tätt så Elo på många orter till och med delar kontor med ett eller båda av försäkringsbolagen.

På Elos område som täcker in det som förut kallades gamla Vasa län betjänar även Tom Kurtén, senior adviser, samt Katja Ekman, utvecklingschef. Förutom pensionsfrågor stöder Elo regionens företag även till exempel när det handlar om saker som arbetsmiljöledning och arbetsrisker.

LÄS OCKSÅ:

Marja-Riitta Vest: ”Suomi elää Länsirannikosta”

Lämna ett svar