Så tacklar österbottniska företag coronakrisen – Ny berg-och-dalbana öppnar på Power Park i dag

En ny, hisnande berg-och-dalbana i kombination med en satsning på säkerheten lockar besökare till Alahärmä.

”Pitts Special”, som den nya berg-och-dalbana på Powerpark heter, öppnar för allmänheten i dag. De sista testkörningarna gjordes under midsommarhelgen.

”Pitts Special” startar med en långsam, rent utav pinande lång uppstigning, rakt uppåt till 43,5 meters höjd. Väl uppe väntar en 85-gradig nedfärd mot marken i en fart på 100 kilometer i timmen.

– När vagnen rusar neråt från toppen känns det faktiskt som att man flyger, säger Mikko Kiviluoma, Power Parks-direktör.

– Även kurvorna efter det är garanterat en upplevelse för alla våghalsar, säger han.

Garanterat en upplevelse för alla våghalsar.

Modern flyghistoria i ren miljö

Den nya berg-och-dalbanan är 693 meter lång. Namnet ”Pitts Special” är inspirerat från flyghistorien.

– Pitts Special-flygplanen gör konster i luften och är de bästa i sin bransch. På samma nivå ligger också vår version, även om man här säkert sitter fast i banan, säger Mikko Kiviluoma.

Power Park har satsat hårt på säkerheten även när det gäller olika typer av coronarelaterade åtgärder. Handsprit finns tillgängligt överallt i parken och attraktionerna tvättas ofta. Ett förhandsbokningssystem har också möjliggjort stora begränsningar i kundbesökarantalet på plats på samma gång.

Det tyska bolaget bakom den nya banan, Gerstlauer Amusement Rides GmbH, har för övrigt också byggt Junker-berg-och-dalbanan som redan finns på Power Park.

LÄS OCKSÅ:

Ulkona voi edelleen liikkua, kiipeillä ja hyppiä – Kiipeilypuisto aukesi jo huhtikuussa

Lämna ett svar