2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Wärtsilän rakennustyöt Vaskiluodossa etenevät suunnitellusti, yritykset kasvattavat kiertotalouskuntoa ja Mustasaaressa melotaan iltahämärässä

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Suomen Vuokranantajat ry julkaisee vuosittain yhdessä Pellervon taloustutkimuskeskuksen kanssa ennusteen asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä, kertoo YLE Pohjanmaa. Vaasassa yksiöiden vuokratuotto on ennusteen mukaan maan kuudenneksi parasta.

Wärtsilän uuden Smart Technology Hubin rakennustyöt Vaskiluodossa etenevät suunnitellusti, uutisoi YLE Österbotten. Kiinteistöpäällikkö Tommy Grannasin mukaan aikataulu näyttää pysyvän ja Wärtsilä pääsee muuttamaan uusiin tiloihin vuoden 2021 lopulla.

Wärtsilä Smart Technology Hub.

Kasvata yrityksen kiertotalouskuntoa maailmalla ja Suomessa kehitettyjen työkalujen avulla. Sitra järjestää yhteistyössä Climate Leadership Coalitionin (CLC) ja Finnish Business & Society ry:n (FIBS) kanssa 22.9. aiheesta aamukahvitilaisuuden. Tilaisuus on maksuton ja osallistua voi myös etänä.

Koulutus & tutkimus

Suomen suurin energia-alan tapahtuma Energia 2020 järjestetään 20.-22. lokakuuta Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Tänä vuonna innovaatiokilpailussa haetaan ratkaisuja, joilla on suuri liiketoimintapotentiaali ja samalla iso vaikuttavuus energiajärjestelmän murroksen edistäjänä.

Uusi lukuvuosi käynnistyy Vaasan yliopiston avoimessa yliopistossa ja ilmoittautuminen opintoihin alkaa tänään keskiviikkona klo 10 osoitteessa www.univaasa.fi/avoin. Uutta tarjonnassa ovat muun muassa sosiaali- ja terveyshallintotieteen sivuainekokonaisuus sekä henkilöstöjohtamisen ja etiikan opintokokonaisuus.

Vaasan ammattikorkeakoulun lisähaku käynnistyy maanantaina 17. elokuuta ja kestää 21. elokuuta asti. Opintoihin haetaan sähköisesti osoitteissa opintopolku.fi ja studyinfo.fi. Tarjolla on suomen- ja englanninkielisiä ohjelmia, kuten energiatekniikka, ympäristöteknologia ja international business.

Vaasan ammattikorkeakoulu. Kuva: Esa Siltaloppi

Hyvinvointi & vapaa-aika

Vaasan uimahalli on avannut taas ovensa kesätauon jälkeen ja myös saunat ovat taas normaalisti päällä. Remonttitöiden vuoksi yleisön käytössä on tällä hetkellä vain 50 metrin allas. Tavoitteena on saada uimahallin vanha puoli avattua 17.8. mennessä, tiedottaa Vaasan kaupunki.

Lähde melomaan kajakilla iltahämärässä Iskmossa 14.8. klo 20–21, klo 21–22 tai klo 22–23. Mustasaaren kunnalla on lainattavaksi 10 kajakkia ja myös kelluntaliivejä saa lainata. Ilmoittautuminen maksuttomaan tapahtumaan viimeistään 12.8.

Vähässäkyrössä alkaa hanke, jossa kunnostetaan paikalliset patikkareitit. Vaasan kaupungin mukaan tavoitteena on yhteistyössä yhdistysten, seurojen ja asukkaiden kanssa lisätä alueen patikkareittien saavutettavuutta kartoittamisen, kunnostamisen, merkitsemisen ja viestinnän avulla.

Lämna ett svar