2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Tropiclandia avaa ovensa yleisölle tänään, kauppakeskus Espenin johdossa uusia nimityksiä

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Työttömyys- ja irtisanomisluvut ovat alkaneet tasaantua pohjalaiskunnissa Svenska Yle Österbotten uutisoi. Verrattuna viimevuotiseen ovat luvut synkkiä, mutta nyt on elpymisen merkkejä havaittavissa.

Jo huhtikuussa IMF ennakoi pahinta taantumaa sitten 1930-luvun suuren laman. Tiistaina julkaistut luvut ovat niitäkin synkempiä sillä ennusteen mukaan maailmanlaajuinen bruttokansantuote tulee tänä vuonna supistumaan 4,9 prosenttia, Yle kirjoittaa.

Tropiclandia Vaasan Vaskiluodossa avaa ovensa yleisölle tänään. Toimitusjohtaja Tuomas Luukkonen toivoo että ihmiset löytävät kylpylään, varsinkin kun lämmin sää hellii kävijöitä, Vasabladet tiedottaa.

Tropiclandian ulkovesipuisto.

Yrittäjyys & yhteiskunta

Hovioikeudenpuistikon kävelykadun osuutta jatketaan Raastuvankadulta Kirkkopuistikon suuntaan, Vasabladet uutisoi. Kyseessä on kokeilu joka kestää heinäkuun alusta syyskuun loppuun.

Kauppakeskus Espenin kaupallista toimintaa hoitamaan on valittu yritys nimeltään Newsec, jolla on 500 työntekijää Suomessa. Vaasa Insiderin artikkelista voit lukea lisää yrityksestä sekä uusista nimityksistä kauppakeskuksen johdossa.

Teppo Rasku, Katriina Karkkola.

Jos toinen korona-aalto iskee Suomeen, mitkä asiat silloin tehdään Suomessa toisin? Yle on listannut viisi kohtaa jossa toimittaisiin eri tavoin kuin ensimmäisellä kerralla toimittiin.

Ihmiset & ympäristö

Vaasassa kerätään  nimilistaa jossa on jo 750 allekirjoitusta skeittipuiston rakentamisen puolesta, Yle Pohjanmaa uutisoi. Skeittipuisto on ollut pitkään suunnitelmissa, mutta rahat hankkeelle puuttuvat.

Alahärmän PowerParkissa avattiin eilen uusin nähtävyys, vuoristorata ”Pitts special”. Sen erikoisuutena on jyrkkä nousu jonka jälkeen tullaan alas sadan kilometrin tuntivauhtia 80 asteen kulmassa, kirjottaa Vaasa Insider.

Täysin uudistettu Pläkkyrimuseo avattiin eilen uudella paikalla Vähänkyrön Kirkonmäellä. Museo on avoinna 24.6.–23.8. ti-su klo 12–18 osoitteessa Merikaarrontie 5, Vähäkyrö, ja  sisäänpääsy aikuisilta 4 €, alle 18-v maksutta tiedottaa Vaasan kaupunki.

Lämna ett svar