2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Suomessa julistettu poikkeusolot, Vaasassa koronavirustestejä tehdään kuten aiemminkin

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

 

Ihmiset & yhteiskunta

Hallitus totesi eilen Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Esimerkiksi kokoontumisia rajoitetaan toistaiseksi. Lue kaikki hallituksen päätökset Ylen sivuilta.

Vaasan kaupunginhallitus päätti, että kaikessa kaupungin opetuksessa siirrytään etäopetukseen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 18.3. lähtien. Kaupunginjohtaja Tomas Häyry painottaa että jos suinkin mahdollista, niin olisi hyvä pitää lapset kotona jo tänään.

Vaasan keskussairaalassa on otettu jo yli 100 koronavirusnäytettä. Yle Pohjanmaan mukaan testausta jatketaan toistaiseksi kuten aiemminkin, uusista THL:n suosituksista huolimatta.

Työ & talous

Monet paikalliset ravintolat ovat ryhtyneet toimittamaan ruokaa kotiin. Vasabladetin artikkelissa Sweet Vaasan omistaja Sandra Nestorova kertoo sen olevan ainoa tapa saada asiakkaita tässä tilanteessa.

Vaasa aloittaa odotetusti yt-neuvottelut mutta vallitseva tilanne muuttaa suunnitelmia väistämättä, Svenska Yle raportoi. Esimerkiksi keskussairaalalla ei ole enää painetta ryhtyä säästötoimenpiteisiin.

Vaasan Kvartsikadulle aukesi eilen uusi Autoklinikka. Hyvään palveluun panostava toimipiste työllistää kuusi osaajaa tällä hetkellä.

Yrityspalveluiden ja neuvonnan tarve on kenties suurempi kuin koskaan aiemmin. VASEK jatkaa toimintaansa normaalisti, mutta sähköisessä muodossa.

Ympäristö ja koulutus

Tutkimuksen mukaan yhteiskuntavastuu saa yritysjohtajat tekemään ilmastotekoja. Tutkimuksen ovat tehneet Mari K. Niemen johdolla mm. Vaasan yliopiston InnoLab ja e2 Tutkimus. Lue lisää aiheesta.

Mari K. Niemi

Earth hour järjestetään jälleen Lauantaina 28.3.2020, jolloin ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat turhat valonsa tunnin ajaksi klo 20.30-21.30. Vaasan kaupunki osallistuu tapahtumaan vähentämällä valaistusta torilla ja kävelykadulla.

Miten koronavirus vaikuttaa sinun elämääsi? Osallistu Vasabladetin kyselyyn johon on tullut jo yli 1600 vastausta.

 

LUE LISÄÄ:

Päivän uutiskooste – kerromme sinulle, mitä tänään täytyy tietää

Lämna ett svar