2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Puutarhakaupalla nyt ennätysvilkas kevät, ruoan myynti verkossa aiheuttaa logistisia haasteita

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & yrittäjyys

Puutarhakaupalla menee nyt hyvin ja kausi on lähtenyt tavallista aikaisemmin käyntiin. Kukkatorin yrittäjä Lena Gillberg kertoo, että puutarhoja suunnittelee nyt viisi työntekijää, kun tavallisesti siihen riittää kaksi.

Lena Gillberg. Kuvat: Vilja Media

Ruoan myynti verkkokaupan kautta oli nousussa jo ennen koronakriisiä, ja nyt sen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Tämä on tuonut logistisia haasteita kaupoille, joka näkyy asiakkaalle ruuhkana ja häiriöinä, Ilkka-Pohjalainen uutisoi.

Vappua vietetään tänä vuonna virtuaalisesti. Poliisi on kuitenkin huolissaan siitä kuinka kokoontumisrajoituksia tullaan noudattamaan, Ilkka-Pohjalainen tiedottaa.

Talous & ympäristö

Lauantaina Vaasassa todettiin kolme uutta koronatartuntaa, mutta sunnuntaina ei yhtään Ilkka-Pohjalainen raportoi. Lauantain jälkeen tartuntoja on yhteensä 55 kappaletta.

Vaasan ja  Seinäjoen sekä Vaasan ja Kaskisen välille voidaan saada raitiovaunun kaltainen duoraitiojuna. Svenska Yle raportoi Pohjanmaan liiton tekemästä selvityksestä, jossa Vaasan ja Seinäjoen välinen alue kehittyisi ja hyötyisi tällaisesta liikenteestä.

Viime viikolla Palosaaren sundissa havaittiin pahanhajuista valumaa. Vaasan veden puolelta kuitenkin vakuutetaan että uutta vuotoa ei ole tapahtunut, joten tämä pahanhajuinen valuma saattaa jäädä mysteeriksi, Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa.

Ihmiset & kulttuuri

Alkulan tilalla Vaasassa on raivattu talkoovoimin esiin historiaa jo muutaman vuoden ajan. Nyt 1700-luvulta peräisin olevalla tilalla on polku jonka varrella voi tutustua tilan historiaan, Vasabladet kirjoittaa.

Tänään on kansallinen veteraanipäivä mutta kaikki muut ohjelmanumerot seppeleenlaskua lukuun ottamatta on peruutettu, Vasabladet tiedottaa. Seppeleenlasku vapaudenpatsaalla tapahtuu kello 12.

Korsholman musiikkifestivaalit järjestetään ainakin joiltain osin verkossa, Yle Pohjanmaa uutisoi. Heinäkuun lopun konserteista osa suoratoistetaan, mutta vielä elää toivo että elokuun puolella voitaisiin järjestää konsertteja yleisön edessä.

Lämna ett svar