2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Liikenne Vaasan ja Uumajan välillä on hiljaista, Vaasan kävelykatu laajeni ja Vaasan yliopisto tukee varusmiesten opiskelua

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & yrittäjyys

Vaasan keskustan kävelykatua laajennettiin korttelin verran keskustasta rannan suuntaan keskiviikosta lähtien, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Kolmen kuukauden kokeilu on osa kävelykeskustan pysyvää laajennussuunnitelmaa.

Matkustajaliikenne Vaasan ja Uumajan välillä toistaiseksi hiljaista, kertoo YLE Pohjanmaa. Toimitusjohtaja Peter Ståhlbergin mukaan työmatkaliikenne Vaasan ja Uumajan välillä on hivenen lisääntynyt, mutta turistiliikenteen kasvuun ei uskota edes heinäkuussa.

Wasaline.

Jos ulkomaalaiset marjanpoimijat jäävät tänä kesänä saapumatta, suuri osa marjoista jää poimimatta. Nuorten veljesten perustama Marjan Voima ostaa marjaa poimijoilta ostopisteissä, jotka pystytetään nykyisten suunnitelmien valossa muun muassa Seinäjoelle ja Kauhajoelle, kertoo Ilkka-Pohjalainen.

Koulutus & tutkimus

Varusmiesten uusimuotoisen johtajakoulutuksen suorittaneiden on ensi syksystä lähtien mahdollisuus saada kokonaisuus osaksi yliopisto-opintoja. Tulossa on myös ns. inttiväylä Vaasan yliopiston opiskelijaksi.

Vaasan avoimessa yliopistossa alkaa ilmoittautuminen lukuvuoden 2020–2021 opintoihin alkaa keskiviikkona 5.8. klo 10:00. Luvassa on huipputarjous nopeille ilmoittautujille uuteen ja odotettuun sosiaali- ja terveyshallintotieteen opintokokonaisuuteen.

Tampereen yliopiston ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun yhdistyminen ei toteudu. Ilkka-Pohjalaisen mukaan Tampereen korkeakoulusäätiö perustelee vetäytymistään sillä, että osakkuussuunnitelmat eivät sovi yliopiston strategiaan.

Kulttuuri & urheilu

Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut on toteuttanut kahden vaasalaisvalokuvaajan kanssa pop up-henkisen näyttelyn kaupungin keskustan sähkökaappeihin. Näyttelyn nimi on Näillä kulmilla ennen – kuvia Vaasasta ja siihen on koottu 40 valokuvaa Gunnar Bäckmanilta ja Jukka Kankaanpäältä.

Kesäkirjoittajat on osa YoungVaasa-blogia, jossa vaasalaiset nuoret saavat kirjoittaa omasta kesästään, kuulumisistaan, ajatuksistaan sekä haaveistaan. Heinäkuussa kesäkirjoittajilta ilmestyy myös podcast, jonka jaksoja julkaistaan joka keskiviikko.

Vaasan Palloseura Oy on vahvistanut organisaatiotaan palkkaamalla operatiivisen johtajan, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Tehtävässä aloitti keskiviikkona Satu Nieminen, joka on tuttu muun muassa Wasa Footballcupin toiminnanjohtajan ja Hietalahden stadionin tapahtumapäällikön tehtävistä.

Lämna ett svar