2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Kotimaan matkailun linjaukset muuttuvat mahdollisesti tänään, Vaasan keskussairaalan H-rakennuksen työt etenevät aikataulussa

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Lihatalo Snellman investoi 4 miljoonaa uuteen pakkasvarastoon Pietarsaaressa. Nykyisen tehtaan yhteyteen rakennettava varasto helpottaa logistiikkaa ja lisää varastotilaa 1200 lavapaikasta 4500 lavapaikkaan.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä haluaa nopeuttaa hallituksen linjauksia kotimaan matkailun avaamisesta. Lintilä pitää suositusta jäänteenä jo puretuista Uudenmaan liikennerajoituksista, ja vahvistaa Ylelle että uudesta suosituksesta tiedotettaisiin jo tänään.

Christoffer Wiik astuu sivuun Suomen yrittäjäin työttömyyskassan hallitustyöstä yhdeksän vuoden pestin jälkeen. Tilalle tulee Mustasaarelainen yrittäjä Roland Mattbäck, joten alueen edustus säilyy SYT:n hallituksessa.

Christoffer Wiik, Roland Mattbäck.

Yhteiskunta & ihmiset

Vaasa menetti alkuvonna eniten asukkaita Suomen kaupungeista, kirjoittaa Ilkka-Pohjalainen. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Joakim Strandin mukaan tilanne ei kuitenkaan ole huolestuttava, vaan tilastoja pitää katsoa pidemmällä aikavälillä jolloin Vaasa on yksi voimakkaimmin kasvava työssäkäyntialue.

Vaasan keskussairaalan uusi H-rakennus valmistuu aikataulun mukaisesti, nyt ollaan jo kahdeksannen kerroksen korkeudella, Svenska Yle raportoi. Rakennuksen kolme siipeä valmistuu vaiheittain ja rakennuksen on määrä olla valmis elokuussa 2022.

Vierailurajoitukset jatkuvat Vaasan keskussairaalassa ainakin vielä kesäkuussa. Yle Pohjanmaalle johtajaylilääkäri Peter Nieminen perustelee päätöstä sillä, että riski koronan leviämisestä edelleen on olemassa.

Koulutus & ympäristö

Suurin osa korkeakoulujen opiskelijoista valitaan tästä keväästä lähtien todistusten perusteella ja yliopistot ovat nyt valinneet todistusarvosanoilla opiskelupaikan saaneet opiskelijat. Ylen sivuilla on artikkeli josta selviää millaisilla pisteillä pääsi eri yliopistoihin ja tiedekuntiin.

Vaasalainen sukellusseura Bothnia Gulf Divers -82 sukeltaa vapaaehtoistyönä kaikki Vaasan ja Mustasaaren uimarannat läpi jopa kolme kertaa kesässä, Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa. Laitureiden päädyt ovat niitä kriittisimpiä paikkoja  joista roskaa yleensä löytyy, kuten tällä kertaa suuri betonimöhkäle Strömsön uimarannalla.

Vaasalainen opettaja Jari Löf  halusi nostaa esiin elävän kaksikielisyyden ja ryhtyi kirjoittamaan kaksikielistä kirjaa, Vasabladet kertoo. ”Etsivä- ja arvoitustoimisto Charles Cavalier, Kadonneiden koiranherukkujen tapaus” on kirjoitettu suomeksi , mutta dialogeissa ilmenee sekä suomea että ruotsia, riippuen siitä minkä kielinen koira haukkuu.

Lämna ett svar