2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Koronavirus sulkee myös liikuntapaikkoja, viikonloppuna hamstrattiin mutta ruoka ei lopu kesken

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Pienyrityksillä on nyt tiukat ajat edessä, toteaa Vasekin toimitusjohtaja Stefan Råback Vasabladetin haastattelussa. Oman pankin kautta voi kuitenkin pyytää lyhennysvapaata ja Finnveralta hakea käyttöpääomaa, Råback muistuttaa.

LähiTapiola Pohjanmaa lahjoittaa 100 000 euroa käyttörahastostaan alueen elinvoimaisuuden kehittämiselle. Lahjoitus on jatkumoa  strategialle, joka korostaa entistä enemmän ennaltaehkäisevää turvallisuustyötä. Lue lisää aiheesta täältä.

Kuva: Pasi Haarala, LähiTapiola

Talojen ja kesämökkien keskihinnat ovat laskeneet, samalla kuin kauppojen kokonaismäärä on noussut Pohjanmaalla, Vasabladet kirjoittaa. Eroja kuntien välillä kuitenkin on, katso hintamuutokset kunnittain linkin takaa.

ABB on muuttanut tehdastiloja konttoritilaksi Strömberg Parkin alueella. Alueella olisi vielä rakennusoikeutta 150 000 neliön verran, mutta se vaatisi yhteistyökuvioita toteutuakseen Vasabladet kirjoittaa.

 

Ihmiset & yrittäjyys

Kuuden tunnin työaika voi hyödyttää kaikkia, kunhan sen toteuttaa oikein , sanoo KWH Pipen entinen toimitusjohtaja Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa. Roger Svanfors painottaa että kuuden tunnin päivässä pitää olla tekemisen meininki, ja sen pitää olla taloudellisesti kannattavaa.

Vaasan keskussairaala haluaa muistuttaa ettei varsinkaan flunssaoireisena pidä tulla tapaamaan potilaita. Tietyillä osastoilla vierailut ovat kokonaan kiellettyjä ja puheluita sekä somen kautta yhteyden pitämistä suositellaan, Vasabladet kirjoittaa.

Viikonloppuna paikallisten markettien hyllyt ammottivat tiettyjen tuotteiden osalta tyhjyyttä kun ihmiset sortuivat hamstraamaan. Yle Pohjanmaan jutussa kuitenkin kaupan puolelta kehoitetaan malttiin, koska tuotteet eivät miltään osin ole loppumassa kaupoista.

Ympäristö ja koulutus

Vaasan Yliopisto keskeyttää lähiopetuksen varotoimena 29.3. asti. Kurssit pyritään siirtämään etäopetukseen mahdollisimman nopeassa aikataulussa, Vaasan Yliopisto tiedottaa.

Kuva: Vaasan yliopisto.

Myös Åbo Akademi siirtyy etäopetukseen 23.3. lähtien kun uusi opetusjakso alkaa, Svenska Yle informoi.

Vaasan kaupunki ilmoitti sunnuntaina aamupäivällä, että tästä päivästä lähtien uimahalli ja muut sisäliikuntapaikat suljetaan koronavirusuhan vuoksi. Tämä tarkoittaa että myös Botniahalli, jäähalli ja Elisa stadion ovat suljettuina ainakin maaliskuun loppuun asti, Ilkka-Pohjalainen tiedottaa.

Mustasaaren kunta pysäyttää myös suurimman osan toiminnastaan, ainakin maaliskuun loppuun saakka Vasabladet kertoo.

 

LUE LISÄÄ:

Päivän uutiskooste – kerromme sinulle, mitä tänään täytyy tietää

Lämna ett svar