2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Aurora Botnian rakennus etenee suunnitellusti, Northvoltin akkutehdas työllistää Pohjanmaalla ja Vaasan vanhusneuvosto palkitsee ikäihmisten hyvinvoinnin edistämisestä

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Liikenne & energia

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on valmis perustamaan työryhmän, jonka tehtävänä olisi löytää pysyvä ratkaisu maakuntakenttien lentojen takaamiseksi riippumatta siitä, millainen tilanne Finnairilla on, uutisoi  YLE Pohjanmaa. Työryhmässä olisi myös alueiden edustusta.

Merenkurkun uuden aluksen Aurora Botnian rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan, kertoo YLE Österbotten. Seuraava virstanpylväs rakennustöissä on  vesillelasku, jonka on määrä tapahtua syyskuussa.

Myös Northvoltin akkutehtaan rakentaminen Skellefteåssa etenee. YLE Österbottenin mukaan hanke näkyy myös Pohjanmaalla, sillä esimerkiksi Vaasan ABB rakentaa tehtaalle sähkönjakelua ja Kokkolan Fineweld rekrytoi hitsaajia voidakseen toimittaa kaikkien aikojen suurimman tilauksensa.

Työ & talous

Ilkka-Yhtymän tulos koheni huhti-kesäkuussa.  YLE Pohjanmaan mukaan uudet liiketoiminnat, digitaaliset markkinointipalvelut sekä viestinnän markkinointi- ja teknologiapalvelut, auttoivat yhtymää pysymään pinnalla vaikeana ajanjaksona.

Elokuun alussa käynnistynyt hankinnoilla työllistymisen vauhditusohjelma tähtää siihen, että julkisilla hankinnoilla tuettaisiin entistä paremmin työllistymistä, tiedottaa työ- ja elinkeinoministeriö. Kuntien kilpailuttaessa palveluja voitaisiin työllistää mm. osatyökykyisiä, kun kilpailutuksiin lisätään työllistämisehto.

Business Finland järjestää Team Finland Talks – Kiinan meriteollisuuden mahdollisuudet suomalaisille yrityksille -webinaarin, jossa tarkastellaan, miltä laivanrakennuksen tulevaisuus Kiinassa näyttää Covid-19 pandemian jälkeen. Tilaisuuteen ehtii vielä tänään ilmoittautua.

Kulttuuri & hyvinvointi

Vaasan vanhusneuvosto palkitsee tänä vuonna ryhmän tai henkilön, joka on edistänyt ikäihmisten hyvinvointia, esimerkiksi kehittänyt hoitomuotoa tai toimintatapaa tai tehnyt ikäihmisten edunvalvontaa. Ehdotukset perusteluineen voi lähettää 20.8. mennessä.

Bodvattnetin luontopolku Mustasaaren Svedjehamnissa on kerännyt väkeä runsaasti kevään ja kesän aikana, kertoo YLE Pohjanmaa. Noin neljän kilometrin mittaisen reitin kyltitystä uudistetaan ja tarkoitus on tehdä opasteista interaktiivisempia.

Koronaviruspandemia sekä Veikkauksen laskevat tuotot ovat tehneet suuren aukon opetus- ja kulttuuriministeriön vastuualueen talouteen. YLEn haastatteleman tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mukaan  140 miljoonan euron vajaus pyritään tilkitsemään ”keinolla millä hyvänsä”.

Lämna ett svar