LokalTapiola Österbottens experter: ”Ett livförsäkringsskydd kan innehålla mera än en dödsfallsförsäkring”

Markus Broman, Pia-Maria Kuusiniemi, Kristian Åsvik. LokalTapiola ÖSterbotten
Markus Broman, Pia-Maria Kuusiniemi, Kristian Åsvik.

Till ett livförsäkringsskydd kan kopplas mera än bara en dödsfallsförsäkring. ”Skräddarsydda försäkringslösningar skapar trygghet både till den försäkrade och till de anhöriga”, säger LokalTapiola Österbottens sakkunniga.

En dödsfallsförsäkring kan trygga ekonomin för de anhöriga ifall den försäkrade avlider. Det här kan till exempel behövas för att klara familjens skulder eller för att trygga barnens framtid.

– Men ett bra livförsäkringsskydd kan handla om mera än en dödsfallsförsäkring, säger Markus Broman, tjänsterådgivare och livförsäkringsspecialist på LokalTapiola Österbotten.

Till livförsäkringsskyddet kopplas ofta till exempel försäkringar vid allvarliga sjukdomar och försäkring för bestående arbetsoförmåga.

Ett bra livförsäkringsskydd kan handla om mera än en dödsfallsförsäkring.

Därför behövs det

För att trygga ekonomin när det oförutsedda händer behövs olika typer av försäkringsskydd. LokalTapiola Österbottens tjänsterådgivare Pia-Maria Kuusiniemi tar en långvarig sjukfrånvaro som exempel. Redan om sjukfrånvaron pågår mera än någon månad syns det i den egna plånboken för löntagare – för att inte ens prata om företagare.

– När man är sjuk är man ofta trött och då vill man inte tänka på hur man ska ha råd med hyran eller till och med tvingas börja sälja den egna bostaden, säger Pia-Maria Kuusiniemi.

Skräddarsydda lösningar

Tjänsterådgivaren och livförsäkringsspecialisten Kristian Åsvik säger att alla livförsäkringsskydd LokalTapiola erbjuder är skräddarsydda. Det här innebär att processen börjar med en kartläggning av kundens verkliga behov och situation.

– En halvtimmes möte, till exempel online, kan räcka för den genomgången, men det kan vara bra att ändå reservera en timme, säger Kristian Åsvik.

Kristian Åsvik säger att det inte alls är några svåra saker, att det bara handlar om kundens vardag. Med det sagt så gäller det ändå att få det rätt så att lösningen som erbjuds verkligen passar det individuella behovet.

Kristian Åsvik, Pia-Maria Kuusiniemi, Markus Broman, LokalTapiola Österbotten
Kristian Åsvik, Pia-Maria Kuusiniemi, Markus Broman.

Olika livsskeden kräver olika lösningar

Finländarnas behov av trygghetslösningar varierar under livet. Åldern är en viktig faktor men också saker som barn, hälsa, inkomstnivåer och lån påverkar.

– En sak som skiljer LokalTapiola Österbotten från en del andra är att vi söker lösningar för hela livssituationen och inte bara tittar på banklånen, säger Pia-Maria Kuusiniemi.

För de som redan har en livförsäkring rekommenderar LokalTapiolas experter att se över nivån på behovet med kanske 2-3 års mellanrum eller när den egna livssituationen ändras. Livförsäkringar kan beviljas från 15- till 80-åringar medan de till och med kan vara i kraft fram till 90-års åldern.

LÄS OCKSÅ:

LokalTapiola Österbotten gör miljonsatsning i Karleby – Det nya totalrenoverade kontoret har öppnat

Lämna ett svar