LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat: ”Henkivakuutusturvaan voi kuulua muutakin kuin vakuutus kuoleman varalle”

Markus Broman, Pia-Maria Kuusiniemi, Kristian Åsvik. LokalTapiola ÖSterbotten
Markus Broman, Pia-Maria Kuusiniemi, Kristian Åsvik.

Henkivakuutusturvaan voi liittää muutakin kuin pelkän vakuutuksen kuoleman varalle. ”Räätälöidyt vakuutusratkaisut luovat turvaa niin vakuutetulle itselleen kuin omaisille”, muistuttavat LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat.

Kuoleman varalle otettu vakuutus turvaa omaisten taloutta vakuutuksenottajan menehtyessä. Vakuutus voi olla tarpeen esimerkiksi perheen veloista selviämiseksi tai lasten tulevaisuuden turvaamiseksi.

– Hyvä henkivakuutusturva on kuitenkin muutakin kuin pelkkä kuoleman varalle otettu vakuutus, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan palveluneuvoja ja henkivakuutusasiantuntija Markus Broman.

Henkivakuutusturvaan liitetään usein esimerkiksi vakuutus vakavan sairastumisen tai pysyvän työkyvyttömyyden varalta.

Hyvä henkivakuutusturva on kuitenkin muutakin kuin pelkkä kuoleman varalle otettu vakuutus.

Miksi turvaa tarvitaan?

Talouden turvaamiseksi ennakoimattomien tapahtumien varalta tarvitaan eri tyyppisiä vakuutuksia. LähiTapiola Pohjanmaan palveluneuvoja Pia-Maria Kuusiniemi nostaa esimerkiksi pitkäaikaisen sairauspoissaolon. Poissaolon jatkuminen jo muutamaa kuukautta pidempään tuntuu selvästi palkansaajan kukkarossa – puhumattakaan yrittäjästä.

– Sairastelu voi olla uuvuttavaa, eikä silloin pitäisi joutua miettimään, riittävätkö rahat vuokranmaksuun, saati alkaa pohtia omistusasunnosta luopumista, Pia-Maria Kuusiniemi sanoo.

Räätälöityjä ratkaisuja

Palveluneuvoja ja henkivakuutusasiantuntija Kristian Åsvik kertoo, että kaikki LähiTapiolan henkivakuutukset ovat räätälöityjä. Prosessi aloitetaan aina kartoittamalla asiakkaan tilanne ja todelliset tarpeet.

– Joskus tapaamiseen riittää puolikin tuntia esimerkiksi verkossa, mutta yleensä perusteelliseen kartoitukseen on hyvä varata tunnin verran aikaa, Åsvik vinkkaa.

Hänen mukaansa kyse ei ole mistään monimutkaisesta, vaan aivan arkipäiväisistä asioista. Kaikki kannattaa kuitenkin käydä huolellisesti läpi, jotta tarjottu ratkaisu varmasti vastaa asiakkaan yksilöllisiä tarpeita.

Kristian Åsvik, Pia-Maria Kuusiniemi, Markus Broman, LokalTapiola Österbotten
Kristian Åsvik, Pia-Maria Kuusiniemi, Markus Broman.

Eri elämänvaiheissa tarvitaan eri ratkaisuja

Suomalaisten vakuutustarpeet vaihtelevat eri elämäntilanteissa. Iän lisäksi ratkaisevia tekijöitä ovat muun muassa lapset, terveys, tulotaso ja lainat.

– LähiTapiola Pohjanmaa erottuu monista muista toimijoista siinä, että me etsimme kuhunkin elämäntilanteeseen parhaiten sopivan ratkaisun, emme ainoastaan tuijota pankkilainan määrää, Pia-Maria Kuusiniemi vakuuttaa.

Niille, joilla jo on henkivakuutus, LähiTapiolan asiantuntijat suosittelevat vakuutustason tarkistamista 2-3 vuoden välein tai elämäntilanteen muuttuessa. Henkivakuutuksia myönnetään 15–80-vuotiaille ja ne voivat olla voimassa aina 90 ikävuoteen asti.

LUE MYÖS:

LähiTapiola Pohjanmaalta miljoonapanostus Kokkolaan – Konttori avasi ovensa uudistetuissa toimitiloissa

Vastaa