LokalTapiola Österbotten gör miljonsatsning i Karleby – Det nya totalrenoverade kontoret har öppnat

Tuomas Puutio, Joel Sunabacka, Juuso Riksman, LokalTapiola Österbotten, Lähitapiola Pohjanmaa
Tuomas Puutio, Joel Sunabacka, Juuso Riksman.

LokalTapiola Österbottens nya kontor i Karleby har öppnat. ”Satsningen visar att vi är starkt förankrade här och vill växa med staden”, säger Joel Sunabacka, vd för LokalTapiola Österbotten.

LokalTapiola Österbottens kontor i Karleby har flyttat. Det nya kontoret hittas nu i en anrik värdefastighet nära torget.

– Vi vill satsa på synlighet och vara med och bidra till ett livskraftigt centrum, säger Joel Sunabacka, vd för LokalTapiola Österbotten.

LokalTapiola Österbottens styrelse hade redan under en längre tid diskuterat att satsa i Karleby.

– Nu när det är en bra drive i Karleby, Karleby stad utvecklas och man gör betydande investeringar här, så är det rätt läge för oss att öka våra satsningar ännu mera, säger Ann-Mari Pihlajamäki, LokalTapiola Österbottens styrelsemedlem.

Totalrenovering gjord

LokalTapiola Österbotten har köpt affärslokalen och gett den ett nytt liv genom en totalrenovering. Det är frågan om en historisk fastighet som handelsrådet Matthias
Alexander Slotte
lät bygga, år 1928, för affärsverksamhet och boende. Underhållet var ändå eftersatt och det fanns mycket som behövde göras för att modernisera lokalen.

– För det omfattande jobbet har vi anlitat lokala företag, vilket också är viktigt för oss, säger Joel Sunabacka.

LokalTapiola Österbotten Karleby Lähitapiola Pohjanmaa Kokkola

Nöjd personal

LokalTapiola har kring 65 anställda i Karleby. Kring 45 av dem jobbar på ett kontaktcenter som betjänar hela landet medan resten alltså får det nya kontoret som arbetsplats.

– Vi är mycket nöjda med resultatet av renoveringen och våra nya utrymmen, säger Juuso Riksman, försäljningsdirektör och en av dem som redan flyttat in i det nya kontoret.

Handlar om kunderna

LokalTapiola Österbottens kundrelationschef Tuomas Puutio säger att kontoret redan tagit emot de första kunderna, som gett fin respons och uppskattat satsningen.

Joel Sunabacka säger att det är precis kunderna som hela satsningen handlar om. Sunabacka öppnar också upp för samarbetspartners att använda de nya utrymmen, som till exempel idrottsföreningar och företagarorganisationer.

– Vi har redan en stark marknadsposition i regionen men vi tar också gärna emot nya kunder, våra dörrar står öppna, säger Joel Sunabacka.

LokalTapiola Österbottens nya kontor hittas på Torggatan 31. Företaget har också ett par kontor i Vasa samt i Jakobstad, Kristinestad, Nykarleby och Närpes.

LÄS OCKSÅ:

Rekordmånga nya företagskunder till LokalTapiola Österbotten

Lämna ett svar