Insider Event “Sälj för livet” gav överskott på 3475 euro – Pengarna doneras till Project Liv

Vaasa Insider donerar 3475 euro till Project Liv - Susanna Back, Peter Stolpe
Vaasa Insiders Peter Stolpe överräcker donationen till Project Livs Susanna Back.

Vaasa Insider gör en donation på 3475 euro till Project Liv rf. ”Donationen betyder mycket för oss”, säger föreningens representanter.

Vaasa Insiders event ”Sälj för livet” blev en framgång. Ett flertal sponsorer ställde upp och biljettförsäljningen löpte på bra.

– Mätt i omsättning var det här det största event vi har ordnat, så att det gick vägen och till och med visade vinst är fantastiskt, säger Peter Stolpe, vd och chefredaktör för Vaasa Insider.

Vaasa Insider hade redan innan eventet bestämt att donera eventuell vinst från evenemanget till välgörenhet. Vinsten från eventet, 3475 euro, går till Project Liv rf.

Event uppbackat av starka sponsorer

Peter Stolpe säger att donationen till Project Liv möjliggjordes av eventets sponsorers insats samt av övriga deltagares biljettköp.

– Vi riktar ett ödmjukt tack till alla som köpte biljett samt till eventets sponsorer, sex av de bästa företagen och organisationerna i hela regionen, säger Peter Stolpe.

Som eventets sponsorer fungerade LokalTapiola Österbotten, Kust-Österbottens Företagare, Logset, Multitronic Pro, Scandic Trans och Hartman.

Överräcktes på plats

Project Livs Susanna Back, som ansvar för föreningens verksamhet Liv i Vården, tog emot donationen på eventet som ordnades den 16 februari på Wasa Innovation Center.

Susanna Back tackade hjärtligt för bidraget. Hon säger att det betyder mycket för föreningen.

– Stort tack för att ni ordnat detta fina initiativ, säger Susanna Back.

Livsviktig verksamhet

Project Liv rf:s ordförande Nina Brännkärr-Friberg tackar också för donationen och lovar att den kommer till nytta. Brännkärr-Friberg konstaterar att det är enkel matematik, allt som kommer in till föreningen går också ut och ju mer pengar det är desto mer kan föreningen hjälpa.

– Utan bidrag och donationer är vår verksamhet inte möjlig, säger hon.

Uppfyller drömmar

Project Liv har tre fokusområden, varav Liv Drömmar kanske är den mest kända. Som namnet antyder är det en verksamhet som bokstavligt talat uppfyller drömmar.

Årligen handlar det nu just om ungefär 60 stora drömmar och till och med 500 små drömmar som får liv.

Träffar rätt

När det gäller de stora drömmarna får personal inom vården nominera ett långvarigt sjukt barn, syskon, föräldrar eller hela familjen. Även familjer som förlorat ett barn kan nomineras.

Project Liv, tillsammans med alla sina hjälpande händer, gör sitt bästa för att uppfylla drömmarna på olika sätt. Drömmarna kan handla om nästan vad som helst, som exempel att få göra en resa eller att få träffa en kändis.

När det gäller de mindre drömmarna har också anhöriga och vänner möjlighet att nominera kandidater. Dessa drömmar kan handla om lite mindre saker, som en legointresserad som önskar ett legopaket eller kosmetik till en tonåring.

Tre fokusområden

Förutom Liv Drömmar är Liv i Vården och Liv Support den ideella föreningens fokusområden. Liv i Vården jobbar för att få in färg, form och glädje i hela vårdkedjan.

Inom Liv i Vården delas även ut hjälpande Liv-kit, till exempel partypacks för barn som firar sin födelsedag på sjukhus eller prematurkit till föräldrar som fått en för tidigt född bebis.

Liv Support handlar också om att ge olika former av stöd till den som behöver det, till exempel genom stödsamtal.

Mer information om Project Liv hittas på föreningens webbplats, projectliv.fi.

 

Läs mer om Project Liv, som tidigare även vunnit Vaasa Insiders läsaromröstning ”Välgörenhetskampen”:

Project Liv – Iloa ja turvaa pienin keinoin

Lämna ett svar