Vasabon Petter Lingonblad till Prevex – Blir vice vd för det växande Nykarlebyföretaget

Petter Lingonblad.

Petter Lingonblad landar jobbet som försäljningsdirektör och vice vd på Prevex. Nykarlebyföretaget har också utnämnt en ny HR-Manager.

Prevex, som i veckan meddelade om ett vd-byte, fortsätter leverera utnämningsnyheter.

Nu står det klart att Petter Lingonblad får jobbet som vice vd och försäljningsdirektör för Prevex. Han börjar det nya jobbet redan i augusti.

Petter Lingonblad har en bred erfarenhet av digitala affärsmodeller. Närmast kommer han från posten som vd på Vasaföretaget Fixura. Han har också jobbat på ledande positioner inom Axopar och OK Indrivning.

– Vi behöver stärka vårt digitala affärsperspektiv och därför är det viktigt att försäljningsprocessen leds av en person med stark digital kompetens, säger Marko Nylund, vd för Prevex.

Petter Lingonblad själv säger att han är imponerad över utvecklingen inom Prevex, som tillverkar miljontals vattenlås per år.

– Jag är inspirerad, motiverad men också ödmjukt inför det nya jobbet, säger Lingonblad.

Prevex meddelar samtidigt om rekryteringen av Kenneth Holmgård som ny HR-manager. Jakobstadsbon Holmgård har erfarenhet från motsvarande uppgifter på till exempel Baltic Yachts. Han har också lett Jakobstads arbetshälsovårdsförening.

LÄS OCKSÅ:

Nykarlebyföretaget Prevex nya vd blir Marko Nylund – KWH:s koncernchef: “Naturligt att Marko tar över ansvaret”

Lämna ett svar