Ledarskapsforum erbjuder fullspäckat läsår – Effektfulla möten, coachande arbetssätt och välmående på agendan

Ett bildkollage med några av Ledarskapsforums föreläsare under kommande läsår.

Ledarskapsforum jobbar för att främja ett gott ledarskap i Österbotten och i Svenskfinland. Under våren och hösten ordnar och erbjuder forumet tolv olika föreläsningar/teman.

Johnny Forsman, Ledarskapsforum
Johnny Forsman.

Ledarskapsforum är en högklassig arena för ledarskapsutveckling i Svenskfinland. Forumet erbjuder en fullspäckad höst och vår med ett dussin olika föreläsningar/teman att bygga och förstärka sina kunskaper med.

– Innehållet och föreläsarna ger inspiration och kompetensutveckling men att få nätverka och diskutera med andra upplevs också vara viktigt för många deltagare, säger Johnny Forsman, utbildare på Ledarskapsforum.

Christoph Treier först ute

Christoph Treier.

Höstterminens första föreläsning hålls den 13 september av Christoph Treier (både i Närpes och online). Christoph Treier, som även tidigare varit en uppskattad föreläsare på forumet, lär ut hemligheterna bakom ett coachande arbetssätt för ledare och medarbetare.

– Ett coachande ledarskap blir allt viktigare, speciellt yngre generationer kräver att de blir sedda och hörda på sina jobb, säger Johnny Forsman.

Effektfulla möten

Antoni Lacinai.

Den 4 oktober är det dags för ett webbinarium om konsten att leda effektfulla möten. Vid tillfället lärs det ut färdigheter som behövs för ta dagens otaliga onlinemöten till nästa nivå. Antoni Lacinai, som drar det webbinariet, brukar också kunna leverera.

– För Antoni Lacinai räcker det inte heller med effektiva möten, målet är effektfulla möten som ger energi, säger Johnny Forsman.

Välmående och ekonomi

Den 24 oktober blir agendan ”Välmående i arbetet – för medarbetare och ledare”. Kerstin Lillhannus-Wikman drar den föreläsningen som ordnas både i Vasa och online. Hösten fortsätter sedan med tre olika webbinarium.

Mikael Still föreläser om ”Ekonomi som alla ledare och medarbetare borde förstå” (1 november). Anna Tebelius Bodin fortsätter med temat ”Att leda, beröra och motivera andra – med insikt om hjärnan” (15 november).

– Anna Tebelius Bodin har forskat om hjärnan och använder sina insikter för att lära oss hur det går att leda och motivera andra utgående från hjärnans förutsättningar, säger Johnny Forsman.

Den 5:e december håller Jan-Erik Höglund i trådarna för en föreläsning om personal- och kompetensutveckling.

Psykologisk trygghet

Anna Tebelius Bodin
Anna Tebelius Bodin.

Ledarskapsforumets hösttermin avslutas den 14 december i Jakobstad med temat ”Mänskligt ledarskap: Vägen till högeffektiv samverkan och psykologisk trygghet”.

– Vi får då en inblick i hur Amada Automation Europe framgångsrikt jobbat med dessa frågor, säger Johnny Forsman.

Som föreläsare fungerar Jan Orvegård, Ola Ljunggren Bergeå samt Greg Seymour.

Ledare och blivande ledare målgrupper

Målgruppen för forumets föreläsningar är personer som redan är ute i arbetslivet. Målgruppen inkluderar till exempel mellanchefer, chefer, företagsledare och i flera fall även medarbetare.

Det är möjligt för alla att delta i Ledarskapsforumets enskilda föreläsningar eller teman för en avgift. En kostnadsfri väg för den som vill studera mera metodiskt är att använda föreläsningarna med sikte på en yrkesexamen eller specialyrkesexamen.

Fyra olika examina

För intresserade av examens-upplägget skapas en personlig studieplan som tillsammans med handledning och studier kan leda till en av följande examina:

  • Yrkesexamen i affärsverksamhet,
  • Yrkesexamen i arbete som teamledare,
  • Specialyrkesexamen i chefskap inom produktion,
  • Specialyrkesexamen i ledarskap och företagsledning.

Team ligger bakom forumet

Förutom Johnny Forsman står kollegerna Kim Byholm, Björn Brännbacka och Susanne Wiik till tjänst på Ledarskapsforumet. På Ledarskapsforum.fi hittas kontaktuppgifter, hela läsårets program samt mera info om de enskilda föreläsningarna.

 

LÄS OCKSÅ:

Pietu Purhonen: ”Ajankäytön johtaminen on yksi tärkeimpiä työelämätaitoja”

Lämna ett svar