Joel Sunabacka blir ny vd för LokalTapiola Österbotten

Joel Sunabacka LokalTapiola.
Joel Sunabacka.

Joel Sunabacka får jobbet som vd för LokalTapiola Österbotten. ”Joel känner väl till särdragen i Österbotten och kan lotsa vårt vinnarteam i arbetet att skapa livstrygghet för våra kunder”, säger styrelseordförande Sami Kulla.

Sami Kulla, Joel Sunabacka LokalTapiola
Sami Kulla, Joel Sunabacka.

Joel Sunabacka har utnämnts till ny vd för LokalTapiola Österbotten. Livstrygghetsbolagets styrelse valde Sunabacka till jobbet efter att ha tittat närmare på cirka 60 potentiella kandidater.

– Vi valde Joel för att han känner Österbotten och är välbekant både med finans- och försäkringsbranschen, säger Sami Kulla, styrelseordförande för LokalTapiola Österbotten.

Sami Kulla lyfter också fram att Joel Sunabacka är fullständigt tvåspråkig och har mycket erfarenhet av att leda personal.

Tillbaka till rötterna

Joel Sunabacka LokalTapiola
Joel Sunabacka.

Joel Sunabacka är för många bekant för sin karriär på Ålandsbanken, där han jobbat de senaste nio åren. Sunabacka har bland annat arbetat som tillväxt- och utvecklingsdirektör samt bankdirektör i Vasa.

Innan tiden på Ålandsbanken jobbade Sunabacka ändå som försäkringsmäklare för – just det – LokalTapiola.

– Det var min första fastanställning och många av de goda kollegorna som jag hade då jobbar fortfarande här, säger Joel Sunabacka.

– Det blir lite som att återvända till sin fosterförening, säger Sunabacka, som drar en parallell till idrottsvärlden där han är aktiv både inom fotboll, padel och futsal.

Tar med sig vinnarmentalitet

Joel Sunabacka ser med iver fram emot att få påbörja sitt nya uppdrag. Han framhåller ändå att han också trivts enormt med jobbet på Ålandsbanken och kommer att sakna sina kollegor där.

Det han tar med sig från tiden på banken in på det nya jobbet är ledarskapserfarenheten och vinnarmentaliteten.

– Så tar jag också med mig ett stort nätverk som jag byggt upp genom åren, säger Sunabacka.

Vinster genom samarbete

En viktig grundsten i Sunabackas ledarskapsstil är att jobba för att personalen ska må bra. Målet är låg hierarki och bra gemenskap.

– Mår alla bra så har man ett vinnande lag, säger Joel Sunabacka.

Sunabacka menar att en välmående personal vill och orkar göra det där lilla extra, både för kollegerna och för kunderna, vilket märks i slutresultaten.

Mår alla bra så har man ett vinnande lag.

Livstrygghet ny utmaning

Joel Sunabacka säger att livstrygghet som koncept inte på samma sätt lyftes fram senast han jobbade för LokalTapiola. I dag utgör livstryggheten ändå en uttalad grundbult i hela företagets verksamhet.

– Det var delvis också det här som lockade, livstrygghet är ett bra och motiverande koncept att jobba för, säger Sunabacka.

I livstrygghetstänkandet ingår helheten, alltså att skapa både hälsa och ekonomisk säkerhet. I konceptet får förebyggande tänkande och åtgärder nyckelroller. LokalTapiola gör därför mycket för att olyckor helt ska kunna undvikas eller åtminstone för att minimera skadeverkningarna.

Långvarig vd stannar inom koncernen

LokalTapiola Österbottens långvarige vd Pasi Haarala utnämndes redan tidigare till vd för LokalTapiola Livbolag i Esbo.

Det slutgiltiga datumet när Joel Sunabacka tar över rollen som LokalTapiola Österbottens vd klarnar inom kort.

 

LÄS OCKSÅ:

LokalTapiola Österbottens vd Pasi Haarala blir ny vd för LokalTapiola Livbolag – ”Känns bra men lite vemodigt”

Joel Sunabacka: ”Alla vill spela i vinnande arbetslag!”

Lämna ett svar