Joel Sunabacka: ”Alla vill spela i vinnande arbetslag!”

Joel Sunabacka

Skribenten Joel Sunabacka är Ålandsbankens chef för tillväxt och utveckling i affärsområdet Finland.

Det har skrivits flera böcker om ledarskap, men jag anser ändå att det finns en lärdom i att se hur vinnande idrottslag fungerar. En dryg vecka efter att Italien tagit EM-pokalen till Rom, så är det läge att tänka efter vad vi som ledare eller medarbetare kan ta med oss av Italiens framgångssaga.

Jag kommer här att lyfta enligt mig några kännetecknande faktorer som gjorde att Italien vann EM, men som också kan utveckla organisationskulturen på våra arbetsplatser.

Vägvisare

Silhuettes of people walking downhill För framgång krävs någon som visar vägen, ett exempel av att det är möjligt. I Italiens lag visade försvararna Bonucci och Chiellini vägen genast från första matchen, speciellt när Chiellini glider och försvarar Italiens 3–0 ledning i slutet av matchen. Chiellinis yrkesstolthet av att inte släppa inte ett mål satte ribban högt också för alla andra spelarna genast från start.

Därför är det också viktigt att vi inte på våra arbetsplatser heller sätter ribban för lågt om vi vill uppnå framgång. I servicebranschen vart också bank enligt mig hör, så är det bästa vi kan göra att överträffa kundens förväntningar och ha en kultur där det också förväntas av alla medarbetare, men någon måste visa vägen med eget exempel som Chiellini hur högt ribban ligger.

Exemplet behöver inte alltid komma från lagets ledare, utan Locatelli visade att också en bytesspelare kan vara guldvärd när man får chansen. Därför bör vi också bygga våra arbetsteam, så att alla är trygga och villiga med att ta ansvar när möjlighet ges.

Teamanda

Silhuettes of a group on a hilltopNär alla känner att sig uppskattade och ges möjligheten att ta ansvar, så blir teamandan också avsevärt bättre. Italien visade otrolig styrka på teamanda, då en av deras främsta spelare Spinazzola skadades, så lyfte resten av laget sig.

Efter vinsterna i både kvartsfinalen och semifinalen sjöng de andra spelarna Spinazzolas namn, samtidigt då han opererades i Finland. Det är ett utmärkt exempel på stark teamanda.

Det är en av våra viktigaste uppgifter som chefer att bygga den typen av samhörighetskänsla inom våra egna team, så att varje medarbetare är villig att göra det lilla extra för sina kollegor.

Om ledaren lyckas få medarbetarna att göra de lilla extra både för de andra medarbetarna och för kunderna, så kan varje team bli ett vinnande arbetslag. Jag är själv helt övertygad om att alla vill jobba för ett vinnande lag och det är ledarens uppgift att lyckas skapa den atmosfären.

Det skapar en känsla av stolthet hos teamet och därför blir det också lättare att lyckas i nästa kundmöte eller match. Italien har nu gått 34 matcher utan förlust och som företagsledare strävar jag till att mitt vinnande Vasateam skall lyckas med 34 kvartal av ökande antal förmögenhetsförvaltningskunder.

 

Läs fler synpunkter om ledarskap:

Roger Nylund: ”Om ledarskap”

Marica Lassus: ”En tydlig ledare skapar trygghet”

Vastaa