Inköpare, inköpschefer och entreprenörer se hit – Unik chans finslipa kunskaper och utvidga nätverket

Åsa Hämäläinen, André Österholm.

Inköp är en viktig strategisk funktion som sällan får den uppmärksamhet den förtjänar. En effektiv inköpsprocess ger konkurrensfördelar medan en misskött process snabbt leder till problem.

Hanken Fortbildning ordnar nu en kurs, en riktig djupdykning i inköpsvärlden. Kursen finslipar deltagarnas kunskap att leda och kontrollera materialflöden och resurser.

Målgruppen är smal och tydlig. Kursen riktar sig till entreprenörer, ledare och nyckelpersoner med ansvar för inköps- och logistikfunktioner.

Kursen är begränsad till en grupp på högst sexton personer.

– Diskussionerna mellan kursdeltagarna och dialogen med föreläsarna blir bättre i små grupper, säger Åsa Hämäläinen, utbildningskoordinator på Hanken Fortbildning.

Intresserade ombeds höra av sig snabbt för att se om det finns någon ledig plats kvar.

Nätverkande viktig del

Den fyra dagar långa utbildningen, INKÖPSLEDNING – företagskurs inom inköp och logistik, ordnades första gången 2014. Kurserna har fått ett bra betyg, i snitt 4,2 av 5 möjliga.

André Österholm, direktör på Hanken Fortbildning, säger att nätverkandet inom gruppen ofta uppskattas lika mycket som kursinnehållet.

– Det här är en unik chans att träffa andra i samma situation, säger Österholm.

Gruppdynamiken inom de tidigare kurserna har varit lyckad. Det är vanligt att kontakten mellan deltagarna upprätthålls efteråt.

Att nätverkandet prioriteras märks också genom kursens samarbete med ishockeylaget Sport. Kursdeltagare, föreläsare och andra samarbetspartners bjuds in för att nätverka på Kopparön under Sports hemmamatch mot Tappara den 14 december.

– Nätverkande går ofta smidigt när det kan göras under mera lättsamma former, säger Åsa Hämäläinen.

Föreläsare med specialkunnande flygs in från Sverige

Kursen ordnas i Vasa, i två etapper, med start den 8 november. Det blir djupdykningar i till exempel strategiskt inköp, nyckeltal och Category Management.

Category Management, på svenska kategoriledning, är ett koncept för att effektivera inköp.

– Praktiskt sett kan det till exempel handla om att köpa in en del till en maskin som samtidigt passar i många andra maskiner, säger André Österholm.

Som föreläsare på kursen fungerar en rad sakkunniga från näringslivet. Bland föreläsarna hittar vi experter som Mikael Still, Björn West och Kjell Renlund.

Ett par av föreläsarna flygs också in från Sverige. Inköpsexperten Pehr Tham kommer till Vasa för att ge en inblick i Supply Chain Management.

Framtidsutvecklaren Margareta Ivarsson kommer också hit för att föreläsa om prisargumentering och psykologi.

Här hittar du mera information om kursen.

Lämna ett svar