Rose-Marie Lillmangs: ”Öppet brev till dig som blir fundersam när rubrikerna skriker om arbetskraftsbrist”

Rose-Marie Lillmangs

Skribenten Rose-Marie Lillmangs är företagsrådgivare och sakkunnig, Rekryteringsutbildning och arbetsförmedling, på Österbottens arbets- och näringsbyrå (TE-byrå).

Är du en av dem som blir fundersam när rubrikerna skriker om arbetskraftsbrist?

Har du sökt utan att lyckas? Har du tänkt på att det du kan också är värdefullt i en annan bransch än den du är utbildad till? Vill du jobba och lära dig nya saker?

Det är inte omöjligt!

Jag hoppas att det du läste får dig att läsa vidare. Det räcker med att du svarade JA på en av frågorna.

Det är stor skillnad mellan olika branscher nu och det finns också skillnader mellan olika företag. En del upplever rekryteringsproblem och andra gör det inte.

Arbetsuppgiften, arbetetsinnehållet och företagets verksamhetsplats kan också förklara skillnaden. Att vi har arbetskraftsbrist och arbetslöshet på samma gång är ett lustigt fenomen som är verkligt.

Arbetskraftsbrist och arbetslöshet på samma gång är ett lustigt fenomen som är verkligt.

Mina samarbetsföretag söker arbetare för en lång tid framöver, personer som vill lära sig jobbet. De vill ha personal som kan just det som behövs. Inget mer och inget mindre.

Jag jobbar med Rekryteringsutbildning och matchar arbetsgivare med arbetssökande. Om man har rätt inställning, intresse och handalag kan man skräddarsy en kort utbildning som ger det kunnande som behövs för att utföra arbetsuppgifterna.

En lyckad RekryUtbildning leder alltid till en fast anställning och till ett heltidsjobb. – som jag skrev – vi söker arbetare för ett långt arbetsförhållande och satsar på att bygga en utbildning som ger den kunskap som behövs för att göra ett bra jobb.  Då är alla vinnare.

Det finns många olika sätt att lära sig nya saker. För någon passar det att vara gesäll och lära sig av mästaren och för en annan kan det vara bäst att läsa och lära sig teorin. Vi är alla olika.

Rose-Marie Lillmangs.

När vi skräddarsyr en RekryUtbildning så beaktar vi alltid tidigare kunskap och använder utbildningstiden till att öva och lära just de saker som behövs.

Våra företag i Österbotten är specialiserade och duktiga på det de gör och vi vill naturligtvis hjälpa till så att de kan fortsätta att vara framgångsrika och erbjuda arbetsplatser åt dem som söker jobb.

Ditt nästa jobb kan finnas i en helt ny bransch eller till och med på en annan ort!

Är du intresserad och vill lära dig något nytt – Då kan faktiskt RekryUtbildning vara din väg.

Om du blev intresserad så kanske en företagare som upplever Rekryteringsproblem hittar en lösning!

Alla arbetsvilliga händer behövs. Aktuella Rekryutbildningar finns alltid på www.te-tjanster.fi när det är ansökningstid.

Det är tid att tänka utanför boxen om händerna ska räcka till. Detta gäller både arbetssökande och arbetsgivare.

 

LÄS OCKSÅ:

Emine Ehrström: ”Työvoiman maahanmuuton työmarkkinat”

Lämna ett svar