Pietu Purhonen: ”Panostetaan hyvinvointiin työpaikoilla”

Pietu Purhonen

Kirjoittaja Pietu Purhonen on Barona Pohjanmaan aluejohtaja.

Arki on jälleen koittanut kesän jälkeen. Maailma on asettanut meille monenlaisia huolenaiheita muun muassa taantuman, sodan ja inflaation muodossa. Haastavat ajat vaativat niin johtajilta kuin työntekijöiltä entistä suurempaa panostusta työhön ja omaan hyvinvointiin.

Itse huolehdin hyvinvoinnistani mm. liikunnan avulla ja onneksi työnantajani tarjoaa tähän tukea eri tavoin. Silti vastuu tekemisestä on itselläni. Käytännössä minut löytää monesti ennen töiden alkua uimahallin salilta ja altaasta klo 6.30. Joidenkin Teams-kokouksen yhteydessä saatan olla juoksemassa tai kuntosalilla. Panostan myös säännölliseen ja terveellisen ruokavalioon, sekä yhdessä aterioimiseen perheen kanssa.

Arjessa toki riittää logistisia haasteita. Vastaan Baronalla neljän maakunnan liiketoiminnasta, vuositasolla alueellani on noin 3000 palkansaajaa, minkä lisäksi tuotamme paljon erilaisia palveluja niin B2B- kuin B2C-asiakkaille. Matkustan pari kertaa viikossa ja kotona odottavat kolme paljon harrastavaa koululaista, vaimo ja koira.

Vaimonkin kanssa yhteinen hetki on monesti lenkkipolulla. Aamu-urheilun mahdollistamiseksi nukkumaan täytyy mennä klo 22, joten ilta-aika jää monesti lyhyeksi sen jälkeen, kun lapset ovat menneet nukkumaan.

Tämä kaikki osoittaa, että hyvinvointi (työ)elämässä ei ole itsestäänselvyys vaan sitäkin täytyy johtaa selkeästi. Esimerkiksi paikkariippumattomassa asiantuntijatyössä on helppo lipsua omasta hyvinvoinnista ja aiheuttaa näin pitkässä juoksussa yhteiskunnalle kestämättömiä haasteita.

Mielestäni työntekijöiden hyvä työkyky on kuitenkin yrityksen tärkein pääoma ja siitä kannattaa pitää huolta. Ennakoiva johtaminen toimii tässäkin aiheessa parhaiten.

Mielestäni työntekijöiden hyvä työkyky on kuitenkin yrityksen tärkein pääoma ja siitä kannattaa pitää huolta.

Käynnistimme Baronalla keväällä uuden hyvinvointipalvelun työntekijöillemme, jossa tarjoamme perinteisen työterveyden lisäksi tukea myös vapaa-ajan haasteisiin. Tämän lisäksi tarjoamme toimistolla työskenteleville täyden vapauden taukojumppiin ja jopa kunnon treenitaukoon työpäivän keskellä. Kesän ajaksi järjestimme liikuntahaasteen ja tiimipäivillä kuuntelimme hyvinvointiin liittyviä asiantuntijoita.

Olemme halunneet edistää kulttuuria, jossa hyvinvointiin on lupa panostaa. Tiedämme, että kun työkyky on pahasti päässyt heikentymään, on sen takaisinsaaminen erittäin vaikeaa.

Haastankin sinut juuri nyt elämänmittaiseen kilpailuun, missä tavoitteena on oma hyvinvointi. Sparrausapua saa minulta Vaasan uimahallin kuntosalilla useimpina maanantai- ja keskiviikkoaamuina.

 

LUE MYÖS:

Pietu Purhonen: ”Ajankäytön johtaminen on yksi tärkeimpiä työelämätaitoja”

Lämna ett svar