Peter Stolpe: ”Därför startar jag med coaching”

Peter Stolpe. Foto/kuva: Linus Lindholm

Peter Stolpe är vd och chefredaktör på Vaasa Insider och Botnia Insider.

Försäljning är det viktigaste en företagare jobbar med. Det är jag fast övertygad om.

Bra produkter och bra service måste du ha, det är en självklarhet, men det räcker ingenstans på egen hand. Det räcker tyvärr inte ens med att ha bättre produkter än konkurrenterna.

Det är inte alls ovanligt att företag med superbra produkter och fin kvalitet går i konkurs. Många gånger har jag träffat företagare med grymt bra hantverk som knappt klarar sig ekonomiskt.

Löper inte försäljningen så löper ingenting, helt enkelt.

Löper inte försäljningen så löper ingenting, helt enkelt.

Trots att jag är helt medveten om det här är försäljning pinsamt nog något jag allt för ofta nedprioriterar. Det är helt idiotiskt, jag erkänner.

Försäljning är nog med på mina to-do-listor men listorna är så långa att jag sällan når botten av dem. Journalisten i mig ropar högre än ekonomen och vinner kampen om tiden.

Vi jobbar ju för att bygga något fint, något stort, och för att förändra hela det österbottniska näringslivet till det bättre, lyder motiveringen i mitt inre.

Därför prioriterar jag ofta saker som inte ger många slantar, eller inga, för att jag tror att det är sådant som näringslivet som helhet vinner på, förklarar jag för mig själv.

Sanningen är ändå att det måste kombineras med försäljning. Näringslivet som helhet vinner inget om vi inte säljer något, för då är det bara att sätta lapp på luckan.

Vi driver en sajt, www.vaasainsider.fi, som lockar företagare, experter, medarbetare och beslutsfattare i Österbotten. Vi har en tidning, Botnia Insider, med större upplaga än de två regiontidningarna tillsammans.

Så visst finns det saker att sälja som ger mervärde. För det är precis det som försäljning handlar om, att hjälpa andra, alltså.

Peter Stolpe.

Vi har faktiskt konkreta bevis på att det vi gör ökar försäljningen och hjälper andra, så då är det väl inte så svårt att ta itu med det själv?

Ändå finns det något som gör att det inte är lika lätt som det låter att pusha upp det på to-do-listan – förbi alla andra saker som känns lättare.

Därför har jag nu bett Peter Höckert, en av Sveriges bästa affärscoacher, om hjälp. Han och jag har redan startat coachingen. Det har börjat riktigt bra!

Jag har känt Peter Höckert sedan tidigare och han är en av de mest inspirerande människorna jag träffat. Han ska hjälpa mig komma igång!

Jag kommer att skriva uppdateringar om hur det går till och vad jag lär mig på www.vaasainsider.fi. Följ med på resan!

Om du vill hjälpa mig på vägen så ta kontakt med peter.stolpe@vaasainsider.fi så hjälper jag dig, så färdas vi tillsammans.

LÄS OCKSÅ:

Unik chans prova på ett coachtillfälle utan kostnad – De bästa experterna lockar fram nya lösningar

Lämna ett svar