Unik chans prova på ett coachtillfälle utan kostnad – De bästa experterna lockar fram nya lösningar

Marica Lassus, Peter Höckert.

Kärva tider kräver extra stöd för att orka och kunna se möjligheter. Nu finns en chans att avgiftsfritt ta reda på om coaching kan vara något för dig.

Peter Höckert är en av Sveriges bästa ledar-/affärscoacher. Han har gjort sig ett namn genom att hjälpa andra se möjligheter.

I mars var han inbjuden till Vasa för att dra Energikick 2020, ett event i samarbete med Vaasa Insider. Eventet kommer att genomföras, det är bara framflyttat till den 6 augusti.

Coronapandemin har ändå gjort att behovet av att se nya vinklar är större än någonsin.

– Nu gäller det för oss alla att tänka i möjligheter och lösningsfokuserat, säger Peter Höckert.

Nu gäller det för oss alla att tänka i möjligheter och lösningsfokuserat.

Coaching passar de som vill framåt

Peter Höckert, och hans coachingföretag Penica, jobbar med små och stora företag och organisationer. Till Höckerts specialkompetenser hör att sporra mellanchefer och förmän genom utmanande situationer.

Coaching kan ses som en strategisk satsning som betalar tillbaka sig mångfalt.

Peter Höckert.

– Om en ledare börjar jobba mera lösningsorienterat smittar det av sig på hela organisationen, säger Höckert.

Alla företagare samt högsta ledningen i bolag behöver påminnas om, och lära sig, att inte bara prata om och fokusera på problem och elände.

I riktigt små företag, som kanske inte sysselsätter andra än ägaren, är det livsviktigt att dagligen kunna se det positiva för att finna fler konkreta handlingar för att orka kämpa vidare.

– Lösningar finns ofta där, det gäller att tänka rätt och programmera hjärnan att kunna se dem, säger Höckert.

Samarbete med Marica Lassus

Peter Höckert erbjuder sina coachingtjänster på svenska. Penica inleder nu ett samarbete med Marica Lassus från LMI för att kunna betjäna kunder även på finska och engelska.

Österbottningen Marica Lassus är, liksom Höckert, en certifierad och diplomerad coach. Lassus har lång erfarenhet, inte minst från ledande positioner i globala företag. Till hennes expertis hör kommunikation och ledarskap.

Marica Lassus.

– I den här situationen behöver vi hitta motivation att gå framåt, tänk dig att varje dag är en förberedelse inför nästa, säger Lassus.

Det är speciellt i en krissituation som ledaregenskaperna sätts på prov. Marica Lassus menar att det för alla ledare är viktigt att vara trygg i sig själv.

– Förutom allt som sker omkring oss så händer det också saker på insidan, och det behöver vi ofta få lite större insikter om.

Lassus beskriver coaching som metod som bekräftande och framåtriktad.

– Du får hjälp med att hitta nya perspektiv, förhållningssätt och handlingsmönster, men på dina egna villkor.

Säker på sin sak

Peter Höckert har drivit Penica, med huvudkontor i utkanten av Göteborg, sedan 1990. Han vet att coaching fungerar och att det för företagen är en lönsam investering att bygga upp förmågan att se nya möjligheter.

– Att satsa på sig själv och sin utbildning, att vässa sina egna och företagets verktyg, är bland de smartaste man kan göra i kärva tider, säger han.

Att satsa på sig själv och sin utbildning är bland de smartaste man kan göra i kärva tider.

Peter Höckert är så säker på sin sak att han lovar ett kostnadsfritt startup samtal, helt utan bindningskrav. I praktiken funkar det så att han eller Marica tar kontakt med den som vill utvecklas och så kör de ett Skype/Teams-möte eller pratar per telefon.

I det första samtalet berättar de om vad coaching är, hur det fungerar i praktiken och vad du eller er organisation kan vinna på det.

Om coaching sedan är något för dig bestämmer du först efter samtalet, i lugn och ro, då all fakta är på bordet.

– Det är helt klart att coaching inte passar alla, vill man inte fortsätta efter samtalet förlorar man ingenting, säger Höckert.

Hur gå tillväga för att prova på en gratis coaching?

Peter Höckert säger att det lättaste sättet är att skicka ett mejl till peter@penica.se och berätta om det är Marica eller honom som man vill prova.

– Vill man kan man gärna föreslå samtalstidpunkt och sätt att ha kontakt (Skype/Teams/Telefon), säger Höckert.

Den första gången är alltså helt gratis, utan bindningskrav. I sammanhanget kan kanske nämnas Penica är ett svenskt bolag, därför är tjänsterna de säljer till Finland momsfria.

LÄS OCKSÅ:

Marica Lassus: ”Ibland tar det hela dagen att få ingenting gjort – nu sätts självledarskapet på prov”

Lämna ett svar