VAMK vahvistaa TKI-toimintaansa Advisory Boardilla – TKI-toimintaa peilataan tulevaisuuden suuriin haasteisiin

VAMK ilmakuva
Vaasan ammattikorkeakoulun TKI-toiminta on sidoksissa korkeakoulun jokaiseen yksikköön. KUVA: Esa Siltaloppi

Vaasan ammattikorkeakoulu vahvistaa TKI-toimintaansa kolmentoista asiantuntijan Advisory Boardilla.

Mukana ovat esimerkiksi vaasalaiset kansanedustajat Matias Mäkynen (sd.), joka toimii kansallisen parlamentaarisen TKI-työryhmän puheenjohtajana, sekä samassa työryhmässä vaikuttava ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja Joakim Strand (r.).

Sote-alan näkökulmaa tuo Pohjanmaan hyvinvointialueen strategiajohtaja Mats Brandt, ja Vaasan vankkaa energiaosaamista edustaa muun muassa Anna-Kaisa Valkama teknologiakeskus Merinovasta.

– Tarvitsemme ehdottomasti tulevaisuuden haasteisiin kiinnittyvän Advisory Boardin. Se tukee TKI-toimintamme kehittymistä säteillen samalla osaamistaan laajemmin alueen hyväksi, ja luo verkostoja kanssamme, kertoo Vaasan ammattikorkeakoulun TKI-päällikkö Marja-Riitta Vest.

Kantavia voimia

Suurimmat tulevaisuuden haasteet liittyvät Vestin mukaan osaavaan työvoimaan, joka on yksi alueen tärkeimmistä kantavista voimista.

Mukana Advisory Boardissa ovatkin esimerkiksi Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Mika Palosaari ja Wärtsilä Oyj:n Kai Kamila, jolla on vahva tausta HR-alalla.

Myös Pohjanmaan kauppakamarin tuleva toimitusjohtaja Paula Erkkilä on tunnettu alueen elinkeinoelämän vahvana puolestapuhujana.

TKI-alustamme profiloivat VAMKia ammattikorkeakouluverkostossa tuoden samalla lisäarvoa alueen vahvaan korkeakouluyhteistyöhön. Yhdessä luomme Vaasasta globaalisti houkuttelevaa seutua, johon myös kansainvälisillä osaajilla on entistäkin mielenkiintoisempaa kiinnittyä, toteaa Vest.

VAMK Advisory Board
Vaasan ammattikorkeakoulun Advisory Board. Kuva: VAMK

Advisory Board kokoontuu kolmesti vuodessa, ja TKI-toimintaa peilataan jatkuvasti megatrendien kehitykseen.

– Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta on noussut vahvasti ammattikorkeakoulun opetuksen ja koulutuksen rinnalle. TKI-toiminta auttaa pysymään kiinni uudessa tiedossa sekä vahvistaa osaamistamme, verkostojamme ja ennakointiherkkyyttäämme. Tämä näkyy entistäkin laadukkaampana opetuksena ja opiskelijoiden parempina valmiuksina siirtyä työelämään, kertoo Vest.

Verkostoja vientiin

TKI-toiminnan tavoitteena on tiivistää yhteistyötä myös pitkin rannikkoa, samoin kuin Pohjoismaihin. Vaasan ammattikorkeakoulu on osaltaan mukana rakentamassa läntisen Suomen kasvukäytävää Turun ja Oulun suuntaan, ja yhteistyö Vaasan korkeakoulukonsortion ja muun muassa ammattikorkeakoulu Centrian kanssa on tiivistä.

Vest iloitsee siitä, että Advisory Boardiin on saatu mukaan Turun ammattikorkeakoulun vararehtori Juhani Soini. Hän toimii vararehtoritehtävänsä ohella hallitusammattilaisena useissa pk-yrityksissä.

– Vaasan ja Suomen suurimmat mahdollisuudet liittyvät vientiteollisuuteen. Sen rakentaminen edellyttää verkostoja niin kansallisesti, Pohjoismaissa kuin laajemmin kansainvälisesti, kertoo Vest.

Koko Advisory Boardiin voit tutustua täällä.

LUE MYÖS:

VAMK tutkii ja kehittää fiksusti – TKI-toiminta profiloituu kolmella vahvalla alustalla

Lämna ett svar