Koulutus tekee tavallisista ihmisistä supersankareita

VAMK+ opiskelijoita
Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

VAMK logo

VAMK+ tarjoaa jatkuvan oppimisen palveluita, joiden avulla voi kehittää omaa osaamistaan. Syksyn koulutustarjonnassa on ratkaisuja muuttuvan työelämän moniin haasteisiin.

Hyvässä nosteessa olevat Vaasan seudun yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa menestyäkseen, ja katse kääntyy alueen korkeakouluihin. Vaasan ammattikorkeakoulun VAMK+ tarjoaa jatkuvan oppimisen palveluita, joiden tavoitteena on edistää työikäisten osaamista elämän ja työuran eri vaiheissa.

VAMK+ vastaa ketterästi muutoksiin, joita työelämässä on meneillään nyt kenties enemmän kuin koskaan. Olennaista on huomata, että pystyviä ihmisiä kyllä on, mutta heidän tietotaidossaan saattaa olla päivittämisen varaa. Oikealla lisäkoulutuksella heistä tulee todellisia supersankareita, jotka ovat pelastamassa alueen elinkeinoelämää.

Syksyllä VAMK+ jatkuvan oppimisen palvelut tarjoavat useita avoimen ammattikorkeakoulutuksen uutuuksia, jotka toimivat täsmäiskuina työelämän kipupisteisiin. Mikä näistä osuu parhaiten juuri sinun tai organisaatiosi tarpeisiin?

1. Kestävä kehitys

VAMK-Tuulivoimahankkeen-suunnitteluprosessi-5opVihreän energian ammattilaisia tarvitaan koko ajan enemmän. Osaamistaan voi päivittää esimerkiksi uudella Tuulivoimahankkeen suunnitteluprosessi -opintojaksolla.

Viiden opintopisteen opintojaksolla perehdytään tuulivoimahankkeen suunnittelun eri vaiheisiin sekä maankäyttö- ja rakennuslain keskeisiin käsitteisiin. Samalla tutustutaan tuulivoimaloiden toimintaan ja keskeisiin ympäristövaikutuksiin.

Verkko-opetuksena toteutettavan koulutuksen hakuaika on 6.9.2021 saakka, ja opetus alkaa lokakuussa.

VAMK-Hiilineutraali-teollisuus-25opUutuus on myös Hiilineutraali teollisuus –opintokokonaisuus (25 op), jossa otetaan haltuun kiertotalouden ja kestävän kehityksen konsepteja, lasketaan hiilijalanjälkeä sekä opitaan hyödyntämään vihreää ajattelua myös tuotesuunnittelussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman koulutuksen osat voi suorittaa myös erikseen viiden opintopisteen jaksoina.

Tämän koulutuksen hakuaika on tältä erää päättynyt, mutta suuren kysynnän vuoksi koulutus alkaa uudelleen ensi syksynä.

2. Sote-osaaminen käyttöön

RAI-arviointiSote-alan murrokseen liittyvät olennaisesti väestön ikääntyminen ja palvelujen uudistukset sekä digitalisaatio. Tarvittavia taitoja voi opiskella yhä joustavammin työn ohessa, jolloin itsenäisen opiskelun taidot korostuvat.

Verkko-opinnoissa hyödynnetään erilaisia digitaalisia oppimateriaaleja: sote-alan opintojaksoja voi suorittaa itsenäiseen tahtiin esimerkiksi videoluentojen ja käytännönläheisten harjoitustehtävien avulla.

Syksyllä tarjolla ovat uutuutena muun muassa lastensuojelulain koulutus ja ikääntyneiden hoidossa käytettävän RAI-arvioinnin syventävä koulutus Skhole-oppimisympäristössä sekä Digitaalisuus etsivässä nuorisotyössä.

3. Automatisaatio ja digivalmiudet

KoodaaminenVievätkö robotit meiltä työt ja 24/7-tietoyhteiskunta unet? Vai pitäisikö opetella hyödyntämään automaatiota, jotta sekä työelämä että vapaa-aika olisivat entistä helpompia? Usein lisäkoulutus on tarpeen, jotta jatkuvasti päivittyvät järjestelmät ja uudet työvälineet tulisivat tutuiksi ja niistä saisi hyödyn irti.

VAMK+ tarjoaa koulutuksia muun muassa ohjelmoinnista, tekoälystä ja verkkosivujen tekemisestä. Highway to Code eli H2C on 30 opintopisteen koodariopintojen tehopaketti, josta voi halutessaan jatkaa tietotekniikan insinööriksi. Kokonaisuudessa opetellaan muun muassa ohjelmoinnin perusteita, tekoälyn ja esineiden internetin toimintaperiaatteita sekä tietoturva-asioita.

 

LUE MYÖS:

Vaasan ammattikorkeakoulu sai laatuleiman – Erityisvahvuutena tiivis työelämäyhteistyö

Mervi Mäkinen: ”Kaiken keskiössä osaaminen”

Lämna ett svar