Cyient och Novia fördjupar samarbetet – ”Avgörande” och ”värdefullt” säger parterna om det nya avtalet

Novias rektor Örjan Andersson och Cyients John Renard, President EMEA (Europe, Middle East, Africa).
Novias rektor Örjan Andersson och Cyients John Renard, President EMEA (Europe, Middle East, Africa).

Novia och Citec har samarbetat länge. Citec är nu Cyient men samarbetet fortsätter och kommer till och med att intensifieras.

Teknikkonsultföretaget Cyient och Yrkeshögskolan Novia har undertecknat ett avtal om samarbete inom teknikområdet. Enligt avtalet arbetar parterna för gemensamt uppställda visioner och målsättningar inom teknikutbildning och rekrytering.

– Novia är en arbetslivsförankrad högskola och samarbetet med Cyient, en global aktör inom teknikområdet, är mycket värdefullt, säger Örjan Andersson, Novias rektor och vd.

Samarbetet med Cyient, en global aktör inom teknikområdet, är mycket värdefullt.

Lång historia av samarbete

Det nya avtalet blir en fortsättning på ett samarbete med lång historia med Citec som nu är Cyient. PNSV Narasimham, som är vd och chef för Corporate Functions på Cyient, säger att de jobbar för att accelerera sammansmältningen av ingenjörsvetenskap och teknologi för deras kunder, partners, investerare och samhället i stort.

– Vårt partnerskap med Novia är avgörande för att utveckla talang och skicklighet och gemensamt fokusera på tekniska innovationsmöjligheter som hjälper oss att designa morgondagen tillsammans, säger PNSV Narasimham.

Mera systematik

Novias prefekt Kristian Blomqvist säger att avtalet medför att samarbetet kommer att systematiseras betydligt mera än tidigare.

– Det täcker egentligen tre huvudsakliga områden: examensutbildning och rekrytering, fortbildning och kontinuerligt lärande samt forsknings-, utvecklings- och innovationssamarbete via projekt, säger han.

En av Kristian Blomqvists förhoppningar på samarbetet är att det leder till utvecklade möjligheter och underlättande för yrkeshögskolans ökande mängder internationella studerande att hitta praktikplatser och examensarbeten.

Avtalet undertecknades under Cyients lanseringstillfälle i Helsingfors den 20 juni.

LÄS OCKSÅ:

Österbotten behöver fler agrologer och skogsbruksingenjörer – Novia svarar på näringslivets behov

Lämna ett svar