Vaasan GreenStar on nyt joutsenmerkitty – Vilkastunut matkailu luo positiiviset näkymät

GreenStar Vaasa collage
Vaasan GreenStar on nyt joutsenmerkitty. KUVAT: GreenStar

Hotelliketju GreenStarin joutsenmerkittyjen hotellien tarjonta kasvaa. Merkki on juuri myönnetty myös GreenStar Vaasalle, joka on ollut toiminnassa noin puolitoista vuotta.

Joutsenmerkityssä GreenStarissa ympäristöasiat ja taloudellinen tehokkuus kulkevat käsi kädessä. Vaasan hotellissa ympäristö- ja energia-asiat otettiin vahvasti huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa.

– Vaasan toiminta täyttää kirkkaasti Joutsenmerkin kriteetit, ja niin sängyt, maalit, pesuaineet kuin itse siivouskin hotellissa ovat joutsenmerkittyjä, kertoo GreenStarin toimitusjohtaja Kristian Ikonen.

Parhaat käytänteet jakoon

GreenStarin hotelleissa esimerkiksi veden- ja energiankulutus per asiakas on onnistuttu jopa puolittaan. Hotellissa on myös kaikki jätejakeet käytössä.

– Asiakkaille on tarjolla lajittelupisteet lisäksi esimerkiksi paristoille. Sekajätettä yritämme kaikin keinoin minimoida ja välttää, kertoo Ikonen.

Ilman kunnianhimoa mikään asia ei mene eteenpäin.

Jätemääriä ja hävikkiä myös vertaillaan Greenstarin hotellien välillä, ja henkilökuntaa koulutetaan säännöllisesti ympäristöasioista.

– Hotellien tiimit toimivat itsenäisesti, mutta ne sparraavat toisiaan ja jakavat parhaita käytänteitä. Monet hyvät asiat on jo toisaalta huomattu, eikä kaikkea tarvitse aina aloittaa puhtaalta pöydältä, sanoo Ikonen.

Luotettava Joutsenmerkki

Ikosen mukaan työ ympäristön hyväksi on jatkuvaa selvittämistä, mitä voidaan tehdä toisin ja paremmin.

– Vaasassa esimerkiksi kiinteistön kulutusta optimoidaan käytön mukaan. Hotellien kysyntä vaihtelee Suomessa paljon vuodenaikojen mukaan, jopa päivätasolla, ja on jatkuvan pohdinnan paikka, miten kiinteistö eläisi paremmin asiakkaiden rytmissä.

Ikosen mielestä Joutsenmerkki on uskottavin ja luotettavin vaihtoehto ympäristötyön kirittämiseen ja yrityksen arvoista viestimiseen.

– Joutsenmerkki on paitsi hyvin tunnettu, myös kriteereiltään melko tinkimätön. Se on meille tärkeää. Ilman kunnianhimoa mikään asia ei mene eteenpäin. Toisaalta merkki on myös erotteleva tekijä. Kaikki eivät kriteereihin yllä, eivätkä kaikki haluakaan.

Se näkyy asiakkaille myös edullisena hintana.

GreenStar Vaasa huone kaksi sänkyä
KUVA: GreenStar

GreenStar tavoittelee hotelleissaan korkeaa käyttöastetta, ei korkeaa hintaa. Niin rakennus, monikäyttöiset huoneet kuin toimintaprosessit on suunniteltu todella tarkasti, ja on panostettu asioihin, jotka ovat keskeisiä asiakkaille.

– Mitään turhaa ei tehdä, mutta kaikki tarpeellinen tehdään ja kestävästi. Se näkyy asiakkaille myös edullisena hintana, Ikonen sanoo.

Kotimaan matkailu kasvussa

Viimeinen vuosi on ollut matkailualalle haastava. GreenStarilla kuluva kesä näyttää jo selvästi pirteämmältä Vaasassakin.

– Kaupunkifestareiden, jalkapalloturnaus Wasa Footballcupin ja muiden tapahtumien vilkastuminen näkyy hotellissa. Hyvään suuntaan olemme menossa, ja näkymät ovat positiiviset eteenpäin, Ikonen kertoo.

Näkymät ovat positiiviset eteenpäin.

Vaasan GreenStar-hotellissa majoittuivat myös graffiti- ja kuvataiteilijat, jotka olivat muokkaamassa Vaasan autiona olevaa huvipuistoa ulkoilmataidenäyttelyksi, Graffitilandiaksi.

– Myös hotellistamme jokaiselta porrastasanteelta löytyy nyt hieno maalausteos. Niihin saavat tulla tutustumaan myös muut kuin hotellin asukkaat, vinkkaa Ikonen.

GreenStar Vaasa
KUVA: GreenStar

LUE MYÖS:

Pohjanmaan tilamyymälät näkyväksi nettikarttaan – Lähituotteiden ostaminen luo positiivista kierrettä

Lämna ett svar