Vaasaan kaksoisvoitto sijoittajaviestinnässä – Mallia otettiin parhailta

Pörssisäätiö valitsi First Northiin viime vuonna listatut Lemonsoftin ja Loihteen verkkosivut parhaiksi sijoittajasivuiksi omassa kategoriassaan. Palkinto ei tullut sattumalta, vaan yhtiöt halusivat tehdä mahdollisimman hyvät sivut ja oppia parhailta.

Pörssisäätiö palkitsi tänään gaalassa parhaat sijoittajasivut. First North -kategorian kaksi ensimmäistä sijaa meni Vaasaan, kun Lemonsoft sai sijan yksi ja Loihde sijan kaksi.

– Hienoa, että meidän sivut on noteerattu. Niiden rakentamiseen meni ihan hyvin aikaa, Lemonsoftin toimitusjohtaja Kari Joki-Hollanti kertoo.

Lemonsoftin sivujen rakentamista ja suunnittelua veti oma sisäinen tiiminsä. Joki-Hollanti jakaa tiimille kiitosta.

– Siinä oli meillä hyvä projektipäällikkö, jolla oli kokemusta sivujen toteuttamisesta. Aika paljon katsoimme, mitä muut ovat tehneet.

Sijoittajille tärkeää

Tiina Nieminen

Myös Loihteessa sijoituksesta oltiin tyytyväisiä.

– Palkinto on hieno asia ja olemme kyllä tosi onnellisia ja ylpeitä, viestintäjohtaja Tiina Nieminen kertoo.

Niin Lemonsoftin Joki-Hollanti kuin Loihteen Nieminen pitävät verkkosivuja tärkeänä osana sijoittajien palvelua.

– Piensijoittajille verkkosivusto on monesti ensimmäinen paikka, mistä lähdetään hakemaan tietoa. On tärkeää, että sisältö löytyy helposti, Nieminen sanoo.

Nieminen muistuttaa, että vaikka esimerkiksi yhtiön näkymistä kerrotaan yhtiön tuloskatsauksissa, on tärkeää, että yhtiön näkemykset tulevaisuudesta ja strategiasta löytyvät helposti myös muualta verkkosivuilta.

– Osavuosikatsaukset saattavat olla aika pitkiä. Niistä voi olla vaikea lähteä hakemaan tietoa.

Loihde otti mallia voittajista

Loihde oli jo ennen listautumista harjoitellut pörssiyhtiön käytäntöjä antamalla osavuosikatsauksia ja tekemällä sijoittajaviestintää. Nieminen kertoo, että siinä samalla on kehitetty sivustoa.

Listautumisen lähestyessä sivuston sisältöä laajennettiin yhteistyökumppanin ehdotuksesta. Pörssisäätiön vuosittainen kilpailu auttoi myös näyttämään mikä toimii.

– Katsoimme mitkä yhtiöt ovat aikaisempina vuosina pärjänneet ja mihin tuomaristo on kiinnittänyt huomiota. Olemme ottaneet suoraan mallia aiemmin pärjänneiltä.

Nieminen on myös iloinen, että toinen vaasalainen yhtiö pärjäsi kilpailussa.

– Se oli hauska yllätys. Olen kyllä käynyt Lemonsoftin sivuilla ja todennut, että ne ovat hyvät.

 

LUE MYÖS:

Viriasta tulee Loihde – yhtiö selvittää listautumista First Northiin

Lemonsoft suunnittelee listautumista First Northiin – Yhtiön kasvu näkyy myös rekrytoinneissa

Lämna ett svar