Vaasa Insider flyttar in i innovationscentret – ”Innovationscentret tillsammans med handelskammaren är perfekta ställen för oss”

Peter Stolpe.

Vaasa Insider har, genom den ständiga medarbetaren Peter Stolpe, flyttat in i Vasas nya innovationscenter i Dragnäsbäck. Ständiga medarbetaren Johanna Haveri hittas oftast på handelskammaren.

I Vasas nya innovationscenter hittas nu också Vaasa Insider representerat. Chefredaktör och vd Peter Stolpe är numera en av dem som har nycklar till centret.

– Jag har hittat en lugn hörna och kommer oftast att kunna hittas på centrets andra våning, säger Stolpe.

Orsaken till flytten är flera. Dels handlar det om praktiska saker; Stolpe, som hittills klarat sig med hemmakontor, säger att det ibland kan vara bra att komma ifrån barnen när man ska jobba.

– Men jag har också märkt att allt mera verksamhet koncentreras kring centret, och då gäller det att vara här för att få en djupare förståelse för vad som händer, säger Stolpe.

Det gäller att vara här för att få en djupare förståelse.

Johanna Haveri hittas på handelskammaren

Vaasa Insiders nyhetschef Johanna Haveri flyttade för några månader sedan in som hyresgäst i ett rum vid Österbottens handelskammare, som hon också har samarbetat med i många år. Det är också ett perfekt ställe att befinna sig för att få en unik insyn i regionens näringsliv.

Förutom på kontoret trivs Johanna Haveri till exempel i naturen eller när hon är ute och träffar människor. Foto: Selma Paavola

– Att ha en bas i Vasa centrum är smidigt, det är lätt att bestämma träff med folk, till exempel för intervjuer, samtidigt som det också går snabbt att härifrån ta sig ut på fältet, säger Haveri.

Vaasa Insider ser nu framemot en händelserik sommar. Tillsammans med övriga medarbetare och gästskribenter som täcker in stora delar av näringslivet är mediahuset välpositionerat för att möta framtiden.

– Vi har stora planer på gång och ser med tillförsikt på framtiden, säger Stolpe.

Vaasa Insider driver ekonomisajten www.vaasainsider.fi. Bolaget ger också ut en fysisk tidning, Botnia Insider, med en upplaga på över 70 000 exemplar.

LÄS OCKSÅ:

Peter Stolpe: ”Jobb i kalsonger, en hög med räkningar och en trave ångest”

Lämna ett svar