Puustelli luottaa kokonaisvaltaiseen palveluun – ”Ei tarvitse juosta kymmenessä eri paikassa”

Jenni Jalkanen, Thomas Berglund, Andreas Hatt, Nina Hägen

Puustellissa halutaan räätälöidä jokaiselle asiakkaalle sopivat remontit niin vanhoisiin kuin uusiin koteihin. Asiakkaat arvostavat, että kaikki hoituu samasta paikasta asennustakuulla.

Kokonaispalvelu. Se on Puustelli Vaasan kauppias Thomas Berglundin mielestä heidän suurin myyntivaltti.

– Kalusteita saa monesta paikasta, mutta meidän vahvuus on projektinhallinta ja kokonaisvaltainen palvelu. Meiltä saa kaikki: kalusteet, kodinkoneet, oheistuotteet, erikoistuotteet, laatat ja niin edelleen. Lisäksi meiltä saa asennustakuun, Berglund kertoo.

Berglund on huomannut, että yhä useampi asiakas haluaa vaivattomuutta. Siksi koko palvelukonsepti on rakennettu sen ympärille, että kaikki hoituu.

– Meidän asiakkaat voivat huoletta sopia kaikki asiat, jotka remonttiin kuuluvat. Meillä aikataulut myös pitävät. Asiakas voi käydä vaikka kolmen viikon lomalla ja remontti on valmis, kun lomalta palataan.

– Asiakkaille pyritään tekemään kaikki selkeäksi ja helpoksi, myymäläpäällikkö Jenni Jalkanen tiivistää toimintaidean.

Ei pelkästään Puustellia

Vaasan toimipisteessä yhteistyökumppaneita on Puustellin lisäksi muitakin. Jos Puustellin vakiovalikoimasta ei löydy jotain tiettyä tuotetta, Puustellin myyjät suunnittelevat kohteen siten, että sinne saadaan asiakkaan toivomat kalusteet.

Myyjät myös auttavat asiakasta löytämään heitä parhaiten palvelevat kodinkoneet ja erikoistuotteet.

– Jos asiakas haluaa jotain erikoisempaa, niin tartumme puhelimeen ja hoidamme, Jalkanen kertoo.

– Harvoin tulee sellaista vastaan, jota emme voi järjestää, Berglund vahvistaa.

Meillä kaikilla on tahto löytää asiakkaalle parhaiten sopivat ratkaisut

Ei vain keittiöitä

Puustelli on kaikista tunnetuin keittiöistään. Markkinatutkimusten mukaan suomalaisten keittiöistä yli 30 prosenttia on Puustellin.

Puustellista saa kuitenkin kaikki muutkin sisätilojen kalusteet.

– Voimme suunnitella vaikka koko talon kalusteet kylpyhuonekalusteista eteisen kalusteisiin, laatat mukaan lukien, Jalkanen kertoo.

Myös suihkuhanat ja suihkuseinät hoituvat Puustellin kautta, kertoo Berglund.

– Ei tarvitse juosta kymmenessä eri paikassa.

Personoituja ratkaisuja

Puustellissa suunnittelu lähtee usein alkukeskustelusta, jossa asiakas kertoo remontoitavasta kohteesta ja toivotusta budjetista. Jo tässä vaiheessa Puustellin myyjien palveluasenne näkyy asiakkaille.

– Meillä kaikilla on tahto löytää asiakkaalle parhaiten sopivat ratkaisut, jotta kokonaisuus olisi toimiva myös vuosien päästä, myyjä Andreas Hatt kertoo.

Alkukeskustelun jälkeen Puustellin myyjä lähtee käymään itse kohteessa ja ottaa täyden mittavastuun nähtävillä olevista asioista.

– Kieltäydymme yleensä asiakkaan omista mittauksista, Berglund kertoo.

Syynä kieltäytymiseen on se, että asiakas ei yleensä osaa ottaa kaikkia tarvittavia mittoja ja huomioida näin mahdollisia rajoituksia.

Myyjä Nina Hägen kertoo, että kotikäynnillä halutaan selvittää muutakin kuin pelkät mitat.

– Haluamme tietää siitä perheestä ja elämäntyylistä.

– Siten voimme suunnitella juuri sille perheelle sopivan ratkaisun. Jos kyseessä on vaikka keittiö, niin haluamme nähdä, miten tila avautuu muuhun kotiin ja miten keittiötä on totuttu käyttämään, Jalkanen kertoo.

Vaivaton suunnittelu

Ennen varsinaista suunnittelutapaamista Puustellin myyjä tekee kohteesta tarkan 3d-mallinnuksen, jossa on otettu huomioon asiakkaan toiveet ja budjetti.

Tapaamisessa tätä suunnitelmaa pyöritellään asiakkaan kanssa, kokeillaan eri vaihtoehtoja, värejä ja materiaaleja. Kun suunnitelma on valmis, voi myyjä antaa tarjouksen samalta istumalta.

– Suurimmassa osassa tapauksia remontista sovitaan siltä istumalta. Kun kokonaisuus on kunnolla suunniteltu ja myyjä on ammattitaitoinen, saadaan kaikki asiat kerralla onnistumaan jo suunnittelusta lähtien, Jalkanen kertoo.

Tulevana viikonloppuna asiakkaille halutaan tarjota vaivattomuutta entistäkin enemmän, sillä Vaasan myymälä on auki poikkeuksellisesti myös sunnuntaina kello 11–15. Lauantaina liike on auki tunnin pidempään kuin normaalisti eli kello 10–15.

 

LUE MYÖS:

Puustelli i Vasa växer – Försäljningen har ökat rejält

Lämna ett svar