Huvudägarna i WasaGroup-koncernen intar nya roller

Jani Peräsarka, Ari Tyynismaa.

Jani Peräsarka och Ari Tyynismaa intar strategiska roller i WasaGroup. Det operativa arbetet fortsätter i egna bolag samt fastighetsfonderna.

WasaGroup-koncernens huvudägare Ari Tyynismaa och Jani Peräsarka satte som mål 2016 att utveckla koncernen till en fastighetsutvecklare med stark grynderverksamhet. Det har också hänt och tillväxttakten har varit snabb.

Gruppen är kanske mest känd för sin nyckel-i-handmodell som med hjälp av WGF-fastighetsfonderna kan sköta allt från planering och finansiering till byggande och underhåll.

Inte på egen hand

Uppbyggnaden av både koncernen och fonderna har krävt så mycket arbete av ledningen att man började söka utomstående krafter redan 2017. 2018 valdes Johan Malm till koncernvd och började jobbet 2019, samtidigt som Ari Tyynismaa blev WasaGroups styrelseordförande.

I början av det här året utnämndes Mari Kytöharju till ekonomidirektör, vilket gjort att Jani Peräsarka också fått tid och möjlighet till styrelsearbete.

Ari Tyynismaa och Jani Peräsarka har i mars lämnat sina operativa roller i WasaGroup Oy. Duon jobbar kvar som styrelsemedlemmar med ansvar för strategiskt ledarskap och utveckling.

Mera tid för fastighetsutveckling- och investering

Tyynismaa och Peräsarka koncentrerar sig i framtiden speciellt på att utveckla fastighetsinvesteringsverksamheten. De jobbar därför vidare med WGF-fastighetsfonderna, där Peräsarka också fortsätter som vd för tre av dem.

Duon kommer också att jobba med att utveckla sina egna bolag, Tyynismaa Capital och Backfield Consulting. Tyynismaa går också in som huvudinvesterare och mentor till utvalda startupbolag i branschen.

Även i de privata bolagen fortsätter samarbetet tätt genom gemensamma investeringar och projekt.

Bredare samarbete

De två företagarna beskriver det hela som att samarbetet nu fortsätter utvecklas i en större helhet. Båda två har alltid trott på nätverkande och win-win-samarbeten med företag och investerare.

– Tyynismaa Capital och Backfield Consulting är våra nya forum att samarbeta för att gagna vårt gemensamma nätverk, säger Tyynismaa.

– Målet är att föda ny affärsverksamhet, skapa lönsam tillväxt för alla medverkande och nya investeringsmöjligheter, säger Peräsarka.

Som bäst håller Peräsarka och Tyynismaa också på att skapa en fastighetsfond.

LÄS OCKSÅ:

Leif Qvisén rekryterad till Wasa Group – ”Det är ett bra team, det känns riktigt bra”

Lämna ett svar