Co-Engineering säkrar stor investering av Juuri Partners

Sami Kivioja.

Juuri Partners har gjort en märkbar investering i planeringsföretaget Co-Engineering, starka i Vasa. Co-Engineering har stora planer på tillväxt.

Juuri Partners har köpt 45 procent av aktierna i Co-Engineering, med basen och rötterna i Vasa. Företaget, som grundades av Sami Kivioja, har växt kraftigt och dubblat sin omsättning under de fem senaste åren.

– Sami har lett bolaget till en fantastisk tillväxt och nu är det rätt läge för nästa steg i bolagets utveckling, säger Tommi Asmala, delägare i Juuri Partners.

Tommi Asmala säger att Juuri Partners kan stöda tillväxten både med pengar, strategi och kunskap.

Nu är det rätt läge för nästa steg i bolagets utveckling.

Rätt positionerat

2021 hade Co-Engineering en omsättning på 8,6 miljoner euro. Planen nu är att fortsätta växa organiskt men också med företagsköp.

Juuri Partners gjorde sin investering eftersom Co-Engineering har specialkunnande inom den gröna transformationen och för energi- och industrisektorn.

Typiska planeringsprojekt för företaget handlar om till exempel elstationer, vindkraft och styrningssystem för produktion.

Tätt samarbete med kunder

I huvudsak förverkligas Co-Engineerings verksamhet ute hos kunderna, i deras egna utrymmen. Bland de stora kunderna hittas ABB, Hitachi Energy och Wärtsilä.

– Vi löser några av kundernas mest komplicerade utmaningar, säger Sami Kivioja.

Co-Engineerings kontor finns i Vasa, Seinäjoki, Tammerfors, Helsingfors och Östersund, i Sverige.

Rekryterar som bäst

Co-Engineerings mål är att rekrytera nya medarbetare som kan och vill vara med på tillväxtresan. Sami Kivioja säger att företaget satsar kraftigt på olika typer av karriärstigar.

– Hos oss behöver man inte vänta åratal på att komma framåt i karriären, säger Sami Kivioja.

LÄS OCKSÅ:

Kristian Blomqvist: ”Internationella ingenjörsdagen – tema hållbarhet”

Lämna ett svar