CAVA yhdistää kuplivan ja kampaamon

Niina Räsänen.

Yrittäjyys ei ollut Niina Räsäselle itsestään selvä valinta. Nykyään hän luotsaa kuitenkin parturi-kampaamoyritys CAVAa, jolla on kaksi toimipistettä Vaasan keskustassa. Tulevaisuudessa toimipisteet muuttavat saman katon alle.

CAVA Hair & Make-up on Vaasassa toimiva Niina Räsäsen luotsaama kuplivaa juomaa tarjoileva parturi-kampaamo. Yritys on kasvanut entisestään viimeisen vuoden aikana, kun CAVAn ja Flown liiketoiminta yhdistyivät.

Tällä hetkellä CAVAlla on kaksi toimipistettä Vaasan keskustassa, Wasaborgin talossa sekä Rewell Centerissä. CAVAn tiimiin kuuluu tätä nykyä peräti 15 hius- ja kauneudenalan ammattilaista.

Niina Räsäsen tie yrittäjäksi ei ollut itsestään selvä, eikä edes haave, nuorena tyttönä. Kauneudenhoitoala kuitenkin kiinnosti. Hän kouluttautui hiusalan ammattilaiseksi, ja päätyi työskentelemään palkallisena kampaajana.

Työskenneltyään kampaajana kahdeksan vuotta Niinalle tarjoutui mahdollisuus jatkaa ystävänsä kampaamoyritystä Laihialla. Hän tarttui mahdollisuuteen ja ryhtyi yrittäjäksi.

Laihian kampaamoa hän pyöritti neljän sopimusyrittäjän kanssa vuoden verran, kun jo seuraava mahdollisuus avautui. Trendyn liiketoiminta Vaasassa etsi uutta yrittäjää ja Niina päätti ottaa haasteen vastaan.

Hän päätti viisi vuotta sitten tapahtuneen oston yhteydessä myös vaihtaa kampaamon nimen, jota tovin pyöriteltiinkin. Yrityksen nimeksi tuli lopulta CAVA.

Yrityksen nimeksi tuli lopulta CAVA.

Mistä ihmeestä juuri tämä nimi? Niina oli kampaajana työskennellessään myös ajoittain työskennellyt ravintola-alalla ja haaveillut joskus kuplivan juoman ja kampaamon yhdistämisestä, joten CAVA oli sopiva nimivalinta. Kuplivan juoman tarjoilu kampaamokäynnin yhteydessä päästiin aloittamaan kaksi vuotta sitten, kun lainsäädäntö helpottui.

Niinan aika kuluu nykyään pääosin yrityksen markkinointi- ja esimiestehtävissä. Hiusten värjäykset, leikkaukset ja kauniiden kampausten loihtiminen on jäänyt hänen osaltaan taka-alalle. Vapaa-aikanaan hän kuitenkin edelleen pitää kampaajan taitojaan yllä.

Tulevaisuuden suunnitelmista Niina kertoo sen verran, että tällä hetkellä CAVAn liiketiloja Wasaborgin talossa laajennetaan, jotta Rewell Centerin toimipiste voidaan muuttaa saman katon alle. Tämä on logistisesti ja yrityksen johtamisen kannalta järkevä ratkaisu.

Kesällä 2020 avattua verkkokauppaa tullaan edelleen kehittämään, esimerkiksi erityyppisillä verkkovalmennuksilla. Liiketoiminnan ja verkkokaupan kehittämisessä hän luottaa CAVAn tiimin osaamiseen. Tämän lisäksi verkostot ovat hänen mielestään erittäin tärkeitä ja esimerkiksi Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien nuoreten yrittäjien verkoston kautta hän on löytänyt yhteistyökumppaneita, joilta löytyy tarvittava osaaminen digipuolen kehittämiseen.

Niinan omien sanojen mukaan hän ei ole mikään ”suurten strategioiden nainen”. Hän tarttuu sen sijaan sopivaan tilaisuuteen, kun sellainen tarjoutuu. Niina opiskelee yrityksen pyörittämisen ohessa tällä hetkellä liiketoiminnan ammattitutkintoa kehittääkseen omaa osaamistaan.

LUE MYÖS:

”Jag har lärt mig mest av de dyra misstagen”

Lämna ett svar