Botnia Insiders upplaga ökar rejält – Karleby tas med i utdelningen

Peter Stolpe, Vaasa Insider, Botnia Insider, Karleby, Kokkola
Peter Stolpe.

Botnia Insider ökar sin upplaga med mera än 10 000 tidningar per nummer till över 80 000 tryckta exemplar per gång. Centrala delar av Karleby tas med i utdelningen.

Botnia Insider, den tvåspråkiga papperstidningen som Vaasa Insider utgett sedan 2019, är redan en av Finlands största ekonomitidningar. Tidningen delas sedan tidigare ut på områden som sträcker sig från Kristinestad i söder till Jakobstad i norr.

– Nu utökar vi upplagan och tar med även centrala delar av Karleby i gratisutdelningen, säger Peter Stolpe, vd och chefredaktör för Vaasa & Botnia Insider.

Upplagan ökar

Från och med detta nummer utökas Botnia Insiders upplaga till över 80 000 tidningar per gång. För att sätta detta i relation till något kan nämnas att Kauppalehtis tryckta upplaga uppgår till närmare 23 500 (siffra från år 2021).

Det som i praktiken nu händer är att papperstidningen Botnia Insider även börjar delas ut till centrala delar av Karleby, som centrum, Björkhagen och Halkokari.

– Vi ska prova ha med Karleby i utdelningen i minst fyra nummer, efter det utvärderar vi och om det är lyckat kan det bli en permanent lösning, säger Peter Stolpe.

Knyter ihop området

Peter Stolpe lyfter fram att det är massvis med fina saker på gång i Karleby. Stolpe säger att regionen har gjort ett fint arbete för att locka till sig nya investeringar vilket också bådar gott för framtiden.

– Karleby är en naturlig del av det historiska landskapet Österbotten och personligen anser jag att vi alla har allt att vinna på att samarbeta ännu mera, säger Stolpe.

Berätta er historia

Vaasa och Botnia Insider jobbar med att skapa och sprida bra företags och organisationers budskap. Om det låter som något ni gillar och kan ha behov av så ta gärna kontakt med peter.stolpe@vaasainsider.fi.

Vaasa Insider hejar på det österbottniska näringslivet och tror att vi alla kan åstadkomma så mycket mera tillsammans.

LÄS OCKSÅ:

Vaasa Insider växer för sjätte året i rad – Miljösatsning präglar fjolåret

Lämna ett svar