Wasasafe blir del av Next Safety Group – ”Bredare axlar innebär på sikt bättre möjligheter att betjäna kunderna”

Robert Henricson, Ari Rintamäki, Wasasafe, Next Safety Group
Robert Henricson, Ari Rintamäki.

En ny företagsaffär ger Wasasafe större möjligheter till tillväxt. Vd Ari Rintamäki, med 39 års erfarenhet av branschen, säger att arrangemanget ger muskler att utvidga verksamheten.

Wasasafes grundare, vd och ägare Ari Rintamäki har sålt aktiestocken i företaget. Köpare är svenska Next Safety Group, som samtidigt tar ett steg in på den finländska marknaden.

– Med bredare axlar kommer vi på sikt att kunna betjäna våra kunder ännu bättre, säger Ari Rintamäki.

Ari Rintamäki lämnar ingalunda rodret över Wasasafe med affären. Han förblir vd för företaget och har samtidigt också köpt in sig som delägare i Next Safety Group.

Stor helhet

Next Safety Group grundades 2021 och har sedan dess växt kraftigt. Innan den nya affären ingår 11 svenska bolag i gruppen med sammanlagt cirka 160 anställda. Samtliga bolag verkar inom brand- och säkerhetsområdet.

Robert Henricson, vd för Next Safety Group, säger att det första steget nu blir att titta närmare på synergier, vad de svenska bolagen kan lära sig av den finska verksamheten samt vice versa. En större helhet skapar också goda möjligheter till exempelvis inköpsfördelar.

– Tillsammans har vi också bättre möjligheter att kunna ligga i framkant när det gäller digitaliseringen inom branschen, säger Thomas Karlsson, styrelseordförande för Next Safety Group.

Patrik Wistbacka, Ari Rintamäki, Robert Henricson, Thomas Karlsson, Wasasafe, Next Safety Group
Patrik Wistbacka, Ari Rintamäki, Robert Henricson, Thomas Karlsson.

Organisk tillväxt

För Wasasafe, som sysselsätter fem personer och har en omsättning på 1,1 miljoner euro, är det nu tillväxt som gäller. Ungefär hälften av omsättningen kommer i dagsläget från brandsläckargranskningar och resten från försäljning av utrustning med mera.

Ari Rintamäki ser med tillförsikt på framtiden. Med en stor grupp bakom sig finns nu både muskler och kunnande för att bättre kunna expandera.

Flera företagsköp kan bli aktuella

Förutom den organiska tillväxten har gruppen i Finland som mål att attrahera flera finländska entreprenörer inom branschen. Flera företagsköp kan alltså bli aktuella. Robert Henricson säger att Vasa för dem blir en naturlig inkörsport för den finska expansionen.

– I det här arbetet har också både Ari och Patrik (red. anm. Patrik Wistbacka, försäljningschef) en viktig roll, de känner branschen och branschfolket, säger Robert Henricson.

Varumärken behålls

Wasasafes aktieaffär undertecknades den första december. Robert Henricson säger att de kommer att fortsätta använda Wasasafes namn och varumärken precis som förut.

– Vi utgår alltid från kundernas synvinkel och behåller gärna lokala och starka varumärken, säger Robert Henricson.

 

LÄS OCKSÅ:

Wasasafe ja Finnteho jatkavat pitkään jatkunutta yhteistyötä

Vastaa