Vaasa ja Botnia Insiderin ympäristötyö keskiössä – Yhteispainatus ja -jakelu säästää sekä rahaa että ympäristöä

Peter Stolpe
Peter Stolpe.

Useampien lehtien painaminen ja jakaminen kerralla on sekä ympäristöystävällisempää että kustannustehokkaampaa. ”Painoksen ollessa yli 80 000 voi pienilläkin teoilla olla iso merkitys”, sanoo päätoimittaja Peter Stolpe.

Kuten ehkä olet huomannutkin, Botnia Insiderin paperiversio jaetaan yhdessä muiden lehtien kanssa. Lehden välistä löytyy ainakin Mega Science & Arts, joskus useampikin julkaisu. Lehtiä ei ainoastaan jaeta yhdessä, vaan ne myös painetaan samalla kertaa.

– Yhteispainatukseen ja -jakeluun päädyttiin monesta eri syystä. Vaakakupissa painoivat paitsi kustannukset myös ympäristönäkökulmat, tehokkuus ja lukijakokemus, kertoo Vaasa & Botnia Insiderin toimitusjohtaja ja päätoimittaja Peter Stolpe.

Stolpen mukaan ajatus tuli alun perin vaasalaisyritys UPC Medialta, joka jatkossakin toimii Vaasa Insiderin painokumppanina.

Ympäristö voittajana

Lehti- ja media-alalla yli 20 vuotta vaikuttanut Peter Stolpe toteaa, että on huomattavasti edullisempaa painaa ja jakaa useampia lehtiä kerralla.
– Säästyneet rahat ohjataan suoraan asiakkaille edullisempien hintojen muodossa, Stolpe sanoo.

Suurin voittaja on kuitenkin ympäristö. Tämä kävi selkeästi ilmi Vaasa Insiderin viime vuonna teettämässä ympäristövaikutusten selvityksessä. Asiantuntijoiden laskelmat nimittäin osoittivat, että paperilehden hiilijalanjälki on saatu kutistettua 23,7 grammaan CO2e lehteä kohden.

Suhteutettuna johonkin tuttuun ja konkreettiseen voidaan todeta, että yhden lehden hiilijalanjälki on näin ollen pienempi kuin juustoviipaleen.

Muutkin tervetulleita mukaan

Vaasa Insider on yksi Suomen suurimmista talousalan lehdistä. Paperilehden painos on tällä hetkellä yli 80 000 kappaletta numeroa kohden. Lehteä jaetaan maksutta useammalla alueella aina Kristiinankaupungista Pietarsaareen ja Kokkolaan.

Peter Stolpe uskoo yhteistyön voimaan ja rohkaisee muitakin mukaan yhteispainatukseen ja -jakeluun.

– Jos siis jollain on tarvetta saada oma julkaisunsa liikkeelle, niin kannattaa ottaa yhteyttä. Ehkä saamme asian etenemään yhdessä tuumin, Stolpe sanoo.

Sama koskee hänen mukaansa myös yrityksiä ja muita toimijoita, jotka haluaisivat näkyä lehdessä julkaistavassa artikkelissa tai reportaasissa.

– Minulle voi laittaa viestiä peter.stolpe@vaasainsider.fi , niin jutellaan lisää, Stolpe sanoo.

LUE MYÖS:

Botnia Insiderin painos kasvaa reilusti – Kokkola mukaan jakeluun

Vastaa