Solving palkitaan Pietarsaaren seudun houkuttelevimpana työpaikkana

Heidi Matinlassi, Jim Fagerholm, Malin Helala, Matias Nygård, Ullamay Borgmästars, Niklas Storing, Pamela Kjellman, Solving, Concordia
Heidi Matinlassi, Jim Fagerholm, Malin Helala, Matias Nygård, Ullamay Borgmästars, Niklas Storing, Pamela Kjellman.

Concordian Most Attractive Place to Work 2023 -kilpailun voittajaksi on valittu Solving. ”Jatkuvuus ja pitkäjänteinen työ työnantajaimagon vahvistamiseksi on tärkeää kaikissa yrityksissä”, sanoo palkinnon voittajalle luovuttanut projektipäällikkö Heidi Matinlassi.

Solving on voittanut Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian kilpailun vuoden 2023 houkuttelevimmasta työpaikasta.

– Olemme tunnustuksesta iloisia ja ylpeitä, tämä voitto kuuluu koko henkilöstöllemme, sanoo Solvingin toimitusjohtaja Malin Helala.

Helala tietää, miten suuri merkitys ulkoisella työnantajakuvalla on. Samalla hän painottaa, että on vähintään yhtä tärkeää luoda sama kuva myös sisäänpäin, jotta yrityksestä ulospäin välittyvä mielikuva olisi aidolla pohjalla.

Inspiroiva työpaikka

Solvingin omat työntekijät vahvistavat näkemyksen hyvästä työpaikasta. HR Manager Pamela Kjellmanin mukaan työ Solvingilla on inspiroivaa ja työtoverit ovat sitoutuneita työhönsä.

Sales Manager Matias Nygård puolestaan kehuu yrityksen yhteisöllisyyttä. Hyvää ilmapiiriä ei hänen mielestään luoda muutaman kerran vuodessa järjestettävillä juhlilla, vaan kyse on arkisista asioista, kuten vaikkapa oikeudesta tehdä omia päätöksiä.

Mekaanisen suunnittelun ja hydrauliikan parissa työskentelevä Niklas Storing nostaa lisäksi esiin oman vastuun sekä joustavuuden. Storing arvostaa sitä, että yrityksessä on mahdollista suunnitella omaa työtään sekä vaikuttaa omiin työaikoihinsa.

Suunnitelmissa laajennus

Solving on viime vuosina ollut vahvassa kasvussa. Yritys työllistää jo yli 80 henkeä ja rekrytoi tälläkin hetkellä uusia työntekijöitä. Tehdaskiinteistö osoitteessa Pännäistentie 181 alkaa käydä ahtaaksi ja suunnitelmissa onkin laajennus.

Tuotannossa työskentelevä Jim Fagerholm kertoo Solvingin valmistavan muun muassa itsenäisesti ohjautuvia ja kauko-ohjattavia trukkeja. Se, mikä erottaa yhtiön useasta muusta toimijasta on, että Solvingilla käytännöllisesti katsoen kaikki tuotteet räätälöidään ja sovitetaan vastaamaan kunkin asiakkaan tarpeita.

Nedre raden: Pamela Kjellman, Malin Helala, Ullamay Borgmästars. Övre raden: Jim Fagerholm, Niklas Storing, Matias Nygård. Solving
Eturivi: Pamela Kjellman, Malin Helala, Ullamay Borgmästars. Takarivi: Jim Fagerholm, Niklas Storing, Matias Nygård.

Näin kilpailu toteutettiin

Pietarsaaren seudulla toimivien työnantajien oli mahdollista osallistua kilpailuun lisäämällä julkaisuja valittuihin sosiaalisen median kanaviin aihetunnisteella #maptwjreg23. Tämän jälkeen Concordian asiantuntijat pisteyttivät kilpailuun osallistuneet julkaisut. Arviointikriteereinä käytettiin mm. julkaisujen saamien reaktioiden määrää suhteessa seuraajien määrään sekä postausten osallistavuutta ja kokonaisvaikutelmaa.

Concordian projektipäällikkö Heidi Matinlassi kertoo, että Solvingin voitokkaassa julkaisussa (video) yrityksen työntekijät oli upealla tavalla otettu mukaan. Lisäksi julkaisussa esiteltiin yrityksen toimialaa, eli automatiikkaa ja robotiikkaa, ja vieläpä humoristisella tavalla.

– Julkaisuissamme on aina jokin sanoma, mutta ne saavat kernaasti olla myös hauskoja ja huomiota herättäviä, sanoo Solvingin Marketing Manager Ullamay Borgmästars.

Tunnustusta myös Varaxille

Kilpailussa kunniamaininnan sai Varax, joka onnistui monipuolisesti ja innostavasti kertomaan konkreettisesta ja pitkäjänteisestä panostuksestaan työntekijöihinsä.

– Kilpailu työvoimasta on kovaa ja työnantajalle on tärkeää, että henkilöstö viihtyy työssään, Heidi Matinlassi toteaa.

Most Attractive Place to Work 2023 -kilpailu järjestettiin Talent Insights -hankkeen puitteissa.

Talent Insights

Talent Insights -hanke käynnistyi 1. lokakuuta 2021 Pietarsaaren seudun ja Kristiinankaupungin yhteishankkeena ja jatkuu 31. joulukuuta 2023 asti.

Hankkeen tavoitteena on mm. lisätä työvoiman tarjontaa, edistää muuttoa seudulle sekä kehittää yritysten työnantajamielikuvaa. Hankkeessa on esimerkiksi järjestetty erilaisia tapahtumia, joissa yrityksillä on ollut mahdollisuus luoda kontakteja opiskelijoihin ja potentiaalisiin työntekijöihin sekä esitellä itseään työnantajana eri kanavissa ja foorumeissa.

Lisätietoa hankkeen tavoitteista ja toimintamuodoista löytyy osoitteesta www.jakobstadsregionen.fi.

 

LUE MYÖS:

Pietarsaaren seutu palkitsee parhaimmistoaan – Keymet sai vuoden puoleensavetävimmän työpaikan palkinnon

Vastaa