Österbottens Takservice hittade hem på Fågelberget – Ny hall ger bra förutsättning för blästrings- och måleriarbeten

Österbottens Takservice, Problast, Nicklas Örn.
Nicklas Örn.

Österbottens Takservice, starka inom takunderhåll och ytrenovering, har hittat ett nytt hem på Fågelberget. Fastigheten de som bäst flyttar in i är byggd för just deras typ av verksamhet och ger bra förutsättningar för blästrings- och måleriarbeten.

Österbottens Takservice, även bekant som Pohjanmaan Kattohuolto, har som namnet antyder sedan starten specialiserat sig på takunderhåll – tvättning och målning.

– Våra kunder finns i hela Österbotten, till exempel privatpersoner, bostadsbolag och industriföretag, säger Nicklas Örn, vd för och företagare bakom bolaget.

Lönsamt ta hand om taket

Fördelarna med att underhålla och tvätta sina tak är både kosmetiska och tekniska. Nicklas Örn säger att det på plåttaken gäller att hålla rosten borta för att förlänga livslängden.

– På tegeltak vill man undvika mossa, som i sin tur binder fukt och förstör teglet, säger han.

På Österbottens Takservice ansvarar i dag Christoffer Solborg för tvättningssidan, medan Jere Ena ansvarar för målning och ytbeläggning av tak.

Sköter mera än tak

Förutom takverksamhet har även fasadmålning, mjukfogning av element och inomhusmålning länge tillhört kärnverksamheten.

Den här delen av verksamheten, som Jeanette Aspholm ansvarar för, går under namnet Österbottens Ytrenovening – Pohjanmaan Pintaremontti.

– Vi skapade en bifirma med det namnet så det ska bli tydligare för kunderna vad vi gör och vad vi erbjuder, säger Nicklas Örn.

Med samma tankegång tar nu också ett tredje starkt företagsben fart. Den verksamheten kallas ProBlast & Coating.

Blästring och målning för industrin

Österbottens Takservice flyttar som bäst in i en hall på Fågelberget i Korsholm. I hallen, som ligger på Verkstadsvägen 17, har tidigare ett annat företag i blästrings- och målningsbranschen verkat. Det innebär att lokalerna är byggda precis för det ändamålet.

– Det betyder att vi nu kan erbjuda blästring och målning inomhus till exempel för industrin, säger Nicklas Örn.

Förutom industriföretag är det frågan om tjänster som kan intressera exempelvis transportbolag, jordbyggnadsföretag och maskinentrepenörer.

– Vår största konkurrensfördel är att vi är väldigt flexibla, säger Nicklas Örn.

Österbottens Takservice, Problast, Nicklas Örn.
Nicklas Örn.

Bred kompetens

När det gäller blästringen för industribruk har företaget tagit in en person som jobbat länge med det för att snabbt komma igång. Inom företaget finns också kompetens för att blästra båtbottnar med mera.

– Tack vare kunniga medarbetare kan vi erbjuda ett brett urval av tjänster, säger Nicklas Örn.

Tack vare kunniga medarbetare kan vi erbjuda ett brett urval av tjänster.

Röda tråden finns där

Bredden till trots säger Nicklas Örn att hela företagets verksamhet på olika sätt tangerar målning och rengöring. Genom åren har bolaget också investerat i en bra maskinpark så arbetet ska löpa smidigt.

Österbottens Takservice sysselsätter cirka 10 personer under högsäsong. Mer information om bolaget hittas på deras webbplats takservice.fi eller problast.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Aveo Bygg planerar eget hallbygge och nya kontorsutrymmen i Korsholm

Vastaa