Nytt modernt bostadskoncept lanserat i Vasaregionen – Med passion för detaljer skapas nya topputrustade hem

Niklas Österåker, Topnic
Niklas Österåker

Topnic Living är ett nytt bostadskoncept som Niklas Österåker utvecklat. En lyxlägenhet med havsutsikt i Vasa som nu kommer till salu ger en bra inblick i vad det handlar om.

Niklas Österåker har varit intresserad av snickrande och byggande sedan barnsben. Direkt han fick chansen skaffade han sig därför en utbildning på området.

– Jag trivs mycket bra med jobbet och har fått prova mig fram, säger Niklas Österåker.

Niklas Österåker är mycket noggrann med detaljer och har därför valt att driva eget företag i hela sitt vuxna liv. På det här viset har han kunnat säkerställa att han får göra saker på rätt sätt.

Under åren har han därtill byggt upp ett nätverk med underleverantörer som jobbar på liknande sätt och kompletterar hans kunskaper, som till exempel inom el- och vvs.

Topnic företagsnamnet

Niklas Österåker
Niklas Österåker i bastun i en topputrustad nyrenoverad lägenhet.

Redan 2002 grundade Niklas Österåker företaget Topnic som han jobbat med sedan dess. Topnic planerar, renoverar och bygger.

Topnic sköter allt från små till stora renoveringar och nybyggen. I det inkluderas allt från tapetsering och köksinredning till fasader, bryggor och inglasade terrasser.

Genom åren har Österåker förutom kundarbeten också köpt bostäder och renoverat dem. Genom det mångsidiga arbetet kommer han hela tiden i kontakt med nya typer av lösningar och produkter och får konkret testa vad som funkar och vad som inte gör det.

Topnic Living föddes

Niklas Österåker har nu skapat ett nytt koncept som tar vara på alla möjligheter som erbjuds för modernt boende.

Topnic Living, eller årtiondets hem, heter det nya konceptet. Det första projektet var en radhuslägenhet i Smedsby som utrustades med precis allt som ett modernt hem och leverne kan tänkas behöva.

– I konceptet ingick till och med en elbil, en Tesla model S, i priset, men köparen hade nyligen bytt bil och valde därför bort den, säger Österåker.

Nytt objekt till salu

Världens andra Topnic Living-bostad blir klar just i dessa dagar. Det är frågan om en fyrarummare plus kök och två balkonger på Handelsesplanaden 44.

Det enda som fattas när Vaasa Insider är på besök är de specialbyggda glasdörrarna till bastun, som på grund av leveranssvårigheter låter vänta på sig.

I den här bostaden med havsutsikt har Niklas Österåker verkligen gått ”all-in” när det gäller moderna och bekväma lösningar.

Så gott som allt gjordes om

Den unika bostaden bildas av två ihopbyggda lägenheter (en av dem en etta) som helt blåsts ut på översta våningen.

I bostaden har Österåker planerat allt från början, inklusive el- och rör, för att skapa en toppmodern lägenhet.

Rumsfördelningen har ändrats och golvet har på ett ställe höjts upp för att verkligen kunna dra nytta av det bästa som lägenheten har att erbjuda, det vill säga havsutsikten.

Allt från kylning, musik och belysning till robotdammsugare och ugn kan skötas via några knapptryckningar, antingen på en digital panel eller via en app på mobiltelefonen.

Detaljerna skapar helheten

Topnic Living - Handelsesplanaden 44, VasaÖverallt i den topputrustade lägenheten syns Niklas Österåkers öga för detaljer och finsnickeri. Pedant är till och med ett ord han använder om sig själv i sammanhanget.

Pedant är kanske inte en så trevlig benämning men då det gäller den här lägenheten har det verkligen lett till ett snyggt och stilrent resultat.

Ett exempel på det är kanske bristen på lister. Niklas Österåker tycker att lister alltför ofta används för att dölja något man inte vill visa upp. I den här lägenheten behövs listerna knappt och därför är användningen av dem minimerad.

www.topnic.fi hittas en video där det går att få en virtuell tur i bostaden. Den här lägenheten, som förmedlas via Door Lkv, kommer till salu i dessa dagar.

Konceptet fortsätter utvecklas

Niklas Österåker fortsätter utveckla konceptet med Topnic Living. Han planerar att köpa flera bostäder och renovera upp dem till samma höga standard.

Att det är Topnic som äger bostäderna är ändå ingen förutsättning för konceptet. Niklas Österåker är också öppen för att planera och bygga motsvarande koncept direkt till kunder.

Mera information och kontaktuppgifter till företaget hittas på www.topnic.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Kehityshankkeesta työkaluja rakennusalan toimijoille

Vastaa