Nurminen Logistics avaa uuden rahtireitin – ”Pohjalaisyrityksillä paljon voitettavaa”

Marjut Linnajärvi, Nurminen Logistics
Marjut Linnajärvi.

Rahdin kuljetukseen maailmalle tarjoutuu nyt nopea, ympäristöystävällinen ja kustannustehokas yhteys. Nurminen Logistics on avannut uuden, laiva- ja junakuljetuksia yhdistelevän reitin.

Suomalainen logistiikkayhtiö Nurminen Logistics panostaa uuteen säännölliseen ja aikataulutettuun rahdinkuljetusyhteyteen. Joustava yhteys kulkee esimerkiksi Vaasan satamasta Uumajan kautta Skandinavian suurimpaan satamaan Göteborgiin, josta tavara lähtee eteenpäin eri puolille maailmaa.

– Uusi reittimme avaa vaihtoehtoja ja liiketoimintamahdollisuuksia niin teollisuusyrityksille, varustamoille kuin kuljetus- ja logistiikkayrityksille, kertoo Nurminen Logisticsin rautatieliiketoiminnasta vastaava Marjut Linnajärvi.

Uusi reittimme avaa vaihtoehtoja ja liiketoimintamahdollisuuksia niin teollisuusyrityksille, varustamoille kuin kuljetus- ja logistiikkayrityksille.

Yritykset ja ympäristö voittajia

Uusi reitti vahvistaa yritysten elinvoimaa ja kilpailukykyä, etenkin Suomen länsirannikolla ja pohjoisessa. Edut ovat huomattavat, sillä tällä hetkellä on tavallista, että Pohjois-Suomesta tuleva rahti kulkee ensin useiden satojen kilometrien matkan rekoilla Helsinkiin ennen laivaan lastausta

– Uuden reitin ansiosta yritykset pystyvät pienentämään sekä ilmastovaikutuksiaan että vientikustannuksiaan, joissa polttoainekulut ovat merkittävä kuluerä, Linnajärvi selittää.

Nurminen Logistics karta

Raiteilla ja vesillä

Matka maailmalle alkaa Vaasasta Wasalinen ropax-alus M/S Aurora Botnialla. Linnajärvi korostaa, että kyseessä on yksi maailman ympäristöystävällisimmistä aluksista. Alustyypillä on merkitystä yrityksille yhä tärkeämmäksi tulevan hiilidioksidipäästöjen laskennan kannalta.

Kvarken Portsin hoidettua satamatoiminnot rahti jatkaa matkaansa raiteilla. Ruotsissa reitin rautatieosuus ulottuu Uumajasta ja Haaparannasta Göteborgiin.

– Göteborgin satamasta tarjoutuu lopuksi useampia vaihtoehtoja eri puolille maailmaa, Linnajärvi kertoo.

Göteborgista on suora valtameriyhteys muun muassa Amerikkaan ja Kaukoidän kohteisiin sekä Euroopan pääsatamiin. Kuljetukset voidaan myös yhdistää Nurminen Logisticsin tarjoamalle kuljetusreitille Keski-Aasiaan ja Kiinaan.

Monenlaista rahtia

Marjut Linnajärven mukaan uusi reitti sopii lähes kaikelle rahdille, jota voidaan kuljettaa konteissa tai trailereissa, myös kemikaaleille. Nurminen Logistics tarjoaa asiakkailleen tarvittaessa koko logistisen toimitusketjun ovelta ovelle -periaatteella huolinta ja terminaalipalvelut mukaan lukien.

Uusi reitti toimii molempiin suuntiin. Nurminen Logistics on perustanut Göteborgiin uuden tytäryhtiön palvelua helpottamaan ja raideosuudet hoituvat yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa.

Lisää tietoa yrityksestä yhteystietoineen löytyy osoitteesta nurminenlogistics.com.

 

LUE MYÖS:

Riitta Björkenheim: ”EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?”

Vastaa